Sve za kućne ljubimce

18.12.2014. 1:54:00

Ako želite učiniti sve za vaše kućne ljubimce, da se osjećaju dobro i da imaju dug i sretan život onda je njihova ishrana jedan od najvažnijih faktora. Što je s hranom koju nude trgovine za kućne ljubimce i kako znate koja je najprikladnija za vašeg kućnog ljubimca?

image

Mačke u svojoj prehrani moraju imati bjelančevine, masti, ugljikohidrate, vitamine i minerale, kao i vodu. Samo takva prehrana će vam omogućiti da vaš ljubimac ostane zdrav. Sami ćemo teško postići takvu, zaokruženu kvalitetnu ishranu za mačke. Možete naći takvu hranu u suhom ili polusuhom obliku, u konzervama te u obliku briketa. Mačići zahtijevaju više dnevnih obroka nego odrasla mačka, tako da ih je potrebno hraniti pet do šest puta dnevno. Važno je da ih hranite hranom za mačke koja je uravnotežena i prilagođena mačićima, a nju možete pronaći u svakoj trgovini koja nudi opremu i hranu za kućne ljubimce.

Za razliku od malih mačića, odrasloj mački su potrebna dva obroka dnevno, osim kad je skotna, tada joj se apetit povećava pa je potrebno i više obroka Jedan od nedostataka koji sadrži ljudska hrana su začini. Uravnotežena hrana za mačke je najbolji izbor za vašeg ljubimca, ali i jednostavno rješenje za vas.

I psima je hrana također važan faktor. U trgovinama gdje možete kupiti sve za kućne ljubimce nalazi se i velik izbor hrane za pse. Hrana je osobito važna za štence jer u toj dobi oni moraju dobiti hranjive tvari koje njihov organizam zahtjeva i to preko hrane koju vi kupite. Koliko sati dnevno se vaš pas kreće, koje su osobine njegov pasmine, kakav je po prirodi, koliko je velik? To su sve pitanja na koja morate odgovoriti prije nego se odlučite koju hranu kupiti za vašeg kućnog ljubimca. Psu je potrebna hrana koja će sadržavati dovoljno proteina, masti i ugljikohidrata. Pseća hrana utječe na i izgled, boju i čvrstoću stolice.

Na odjelu za male životinje pronaći ćete pribor za pse, među kojima su ogrlice, vodilice, igračke, odjeća itd... Bitan dio opreme za vašeg psa su ogrlica i povodac, a u treniranju psa je dobro koristiti igračku. Među obvezatnu opremu za psa je i kućica, koja mora biti dovoljno velika i treba ju redovito čistiti. Ona treba psu pružati zaštitu od vjetra, kiše i hladnoće, ali ni jedan pas se neće protiviti ako će biti pod istim krovom s vama.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe