Sviranje limenih instrumenata

18.12.2014. 22:50:00

Sviranje glazbenog instrumenta je želja mnogih ljudi, ali za uspjeh u tom području također je potreban talent. Većina onih koji posjeduju dovoljan stupanj sluha, odnosno, talenta, naknadno se odluče svirati barem jedan ili više različitih glazbenih instrumenata. Tijekom odabira svih vrsta glazbe, također se možete odlučiti i za limene instrumente.

image

Kao i kod svih drugih instrumenata za sviranje limenih instrumenata važno je samo vježbati puno, jer nema tog talenta kojim bi bez truda uspjeli. Jednako kao sluh, za sviranje limenih instrumenata, važno je imati dovoljno teoretskog znanja koji možete lako dobiti u glazbenim školama. Uz sve to, također morate odabrati koji instrument biste svirali i kupiti ga.

Na policama glazbenih trgovina lako uočimo limene instrumente,od kojih su najpopularniji truba, bariton te trombon. Njihova kupnja uopće nije lagana i za kvalitetne limene instrumente treba prirediti znatnu količinu novca. Stoga,prije kupnje treba razmisliti kakav instrument želite.

Ako se odlučite da će vaš instrument biti truba,onda postoji više prilika gdje ćete ju moći svirati. Mnogo više su vam ograničene mogućnosti u slučaju baritona ili trombona jer se truba za razliku od njih se često koriti u raznim orkestrima i bendovima. Ako kupujete svoju prvu trubu, onda ste vjerojatno početnik i niste svirali trubu ili ste ju svirali samo povremeno . U tom slučaju, možete se odlučiti za kupnju roga za početnike, čije sviranje je jednostavniji,a učenje lakše .

Za sviranje trube potreban vam je i usnik,a pri kupnji se preporučuje kupiti i sredstva za održavanje, kao i kovčeg za transport. Redovitim čišćenjem će vaša truba duže biti ispravna te ćete ju rijeđe morati nositi na servis. Isto vrijedi i za pozornost pri transportu i zaštiti trube, pohranjivanjem u kovčeg.

Servisi su najveći problem pri tom hobiju jer je cijena tih usluga užasno visoka. To je upravo razlog zašto je bolje uzeti nov instrument s garancijom, nego kupovati iz druge ruke. Tada se lako može dogoditi neka nezgoda za koju je zapravo kriv prijašnji vlasnik,a umjesto njega ćete tada vi morati snositi troškove popravka ukoliko glazbalo više nije pod garancijom.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe