Svjetla automobila i svjećice moraju biti u skladu s propisima

18.12.2014. 22:27:00

Kako bi zaštitili vaše vozilo dodatno možete odabrati osiguranje za svjetla. Ova vrsta osiguranja štiti automobilska svjetla, svjetla za maglu, retrovizore i sve slično što se nalazi na automobilu. Ovo osiguranje je razumno, zato što je sve nabrojano prilično velik trošak, kao i stakla i retrovizori.

image

U nesreći ili činu vandalizma, ako se dogodi i jedan lom stakla negdje na automobilu, to će biti otplaćeno sa strane vašeg osiguranja.

Automobilska svjetla ili maglenke se s vremenom istroše. Radi toga je vožnja automobila otežana, zato što je vidljivost po mraku i magli znatno smanjena. Stoga je važno pravovremeno djelovati i zamijeniti lučice u što kraćem vremenskom roku, da ne bi ugrozili sebe ili druge u prometu.

Svaka automobilska svjećica ima žarnu nit, koje mogu pregoriti. Kad se to dogodi, moramo zamijeniti svjećicu što prije, kako bi izbjegli da nas policija kazni. Iz tog razloga uvijek moramo imati rezervne.

Na tržištu postoje različiti modeli svjećica, čija je primarna namjena vizualna, ali isto tako i korisna za onoga tko upravlja vozilom. Pri njihovoj kupnji morate obratiti pozornost na činjenicu da li je njihova upotreba dopuštena, jer u najgorem slučaju, ako koristite nedopuštene svjećice i sličnu opremu možete dobiti kaznu od policije ili vam mogu zaplijeniti automobil.

Također se možete odlučiti za kupnju zatamnjenog stakla, tu također morate paziti što je zakonom dozvoljeno. Zatamnjena stakla možete koristiti na prednjim i stražnjim svjetlima, ali uvijek morate provjeriti da je njihova upotreba dopuštena.

Ako kupujete automobilske svjećice od ovlaštenih servisera u državi u kojoj živite, vjerojatno nećete imati nikakvih problema sa zakonom, jer su oni u njih upućeni. Ako kupujete svjećice van vaše zemlje, dobro se raspitajte koji su zakoni da vam se ne bi dogodilo da vas policija kazni, jer svaka zemlja ima posebne zakone.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe