Tehnička svojstava na koja trebate paziti pri kupnji zamrzivača

18.12.2014. 1:20:00

Zamrzavanje hrane produljuje njen rok trajanja, pa je skoro neophodno svakom kućanstvu posjedovati vlastiti zamrzivač. Veći zamrzivači omogućuju pohranu velike količine hrane, a količina pohranjene hrane ovisit će o veličini obitelji. Ako živite sami sa partnerom onda će vam najvjerojatnije biti dovoljan zamrzivač ugrađen u hladnjak, koji će najvjerojatnije biti premalen za obitelj od tri, četiri člana.

image

Veći zamrzivač ima svoje prednosti kao i mane. Zauzimaju više prostora, što može biti ozbiljan nedostatak ako ne raspolažete velikim prostorom. Za one koji žive u velikim stanovima i kućama prostor neće predstavljati toliki problem. No, veliki zamrzivači koriste puno električne energije, što znači da je će mjesečni račun za struju biti veći.

Glavna prednost u posjedovanju velikog zamrzivača je ta da možemo pohraniti velike količine hrane. Dakle, ne bi vam se dogodilo da nemate prostora ako u trgovini kupite malo previše zamrznute hrane što je čest slučaj u vlasnika manjih zamrzivača.

Među najvećim priznatim proizvođačima zamrzivača su Beko zamrzivači i zamrzivači Gorenje. Za sve pristalice domaćih proizvođača jedini izbor je Gornje, dok ostali mogu odlučiti za Beko ili ostale marke.

Dakle, Beko i Gorenje zamrzivači su dostupni kao samostalni zamrzivači i kao ugradbeni uređaji. Kapacitet im se obično mjeri u litrama. Važno je razumjeti da je to neto obujam.

Ako živite na područjima gdje je nestanak struje na nekoliko sati uobičajena pojava raspitajte se o trajanju skladištenja bez električne energije. Dulje vrijeme zaleđivanja bez električne energije pomoći će vam u tome da se hrana ne odledi dulje vrijeme i da se ne pokvari.

Ako će vaš zamrzivač biti postavljen u blizini spavaće, dnevne ili bilo koje druge sobe raspitajte se o glasnosti vašeg zamrzivača.

Ušteda energije je važan čimbenik pri kupnji kućanskih aparata tako da možete uštedjeti novac kupnjom energetski najučinkovitijih aparata. Tako će te smanjiti potrošnju električne energije i svoj mjesečni račun.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe