Tiskanje fotografija na foto printeru

18.12.2014. 9:14:00

Printeri su izuzetno važan dio računalne opreme te su neophodni i u kod kuće kao i u uredima. Međusobno se razlikuju po raznim karakteristikama. Jedna od njih je njihova namjena.

image

Postoje crno-bijeli printeri i printeri u boji. Crno-bijeli printeri su prikladniji za one, što koriste printer za tiskanje dokumenata, dok za tiskanje fotografija vam je potreban printer u boji. Foto printeri su posebni printeri, koji su namijenjeni printanju fotografija. Da bi izradili profesionalne fotografije, potreban vam je foto papir za vaš foto printer.

Foto printeri su namijenjeni tiskanju različitih formata, stoga provjerite, da li odabrani printer podržava formate, koje najviše koristite. Uglavnom foto printeri podržavaju više formata, dok tek rijetki podržavaju tiskanje i najmanjih i najvećih formata.

Najbolji foto printeri su oni, koji vam omogućuju i obično tiskanje te koji tiskaju brzo. Dakle, možemo reći, da je brzina tiskanja fotografija i dokumenata, jedna od glavnih karakteristika, koje imaju i crno-bijeli printeri kao oni u boji.

Foto papir je uglavnom skuplji od klasičnog papira, stoga vam savjetujemo da se prije kupovine informirajte o tom trošku. Inače je foto papir malo teže kupiti nego klasični A4 papir, ali uz malo truda možete pronaći trgovinu, koja prodaje foto papir, koji vam je potreban.

Prilikom kupovine printera, bez obzira koje vrste, obratite pozornost na funkcije, koje će vam biti potrebne. Ako želite printer koristiti s različitih računala, a da nisu svi u njegovoj neposredni blizini, onda odaberite printer, koji se može bježi;no povezati s računalom.

Za sve koji tiskate veće količine dokumenata ili slika istovremeno, radi uštede vremena, obratite pozornost na karakteristiku brzine tiskanja i broj strani, koliko odabrani printer može ispisati u jednoj minuti.

Ako želite tiskanje fotografija ponuditi kao uslugu i to naplaćivati, onda će vam biti na prvom mjesto kvaliteta fotografija. U tom slučaju, obratite pozornost na rezoluciju ispisa, jer vam ta karakteristika govori najviše o kvaliteti ispisa.

Prilikom kupovine provjerite cijeno proizvoda i funkcije, koje vam nudi. U protivnom, možete kupiti skupi printer sa gomilom funkcija, koje vam nikada ne će biti potrebne. Zato pažljivo i mudro odaberite svoj printer, jer će samo tako zadovoljiti vaše želje te najmanje isprazniti vaš džep.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe