Toneri su bitan dio opreme za pisače

18.12.2014. 21:43:00

Toner patrone su potreban dio opreme za vaše pisače, bez njih ne možemo ispisati papir, jer je u njima pohranjena boja. Ako pojednostavnimo pojam tonera, možemo reći da su oni veliki spremnici. Razlika među njima je u tome za koji pisač su namijenjeni. Kad se odlučite za kupnju novog tonera pripazite na to koji pisač imate, te koliko ste spremni novca izdvojiti za novi toner. Cijena uvelike ovisi o proizvođaču.

image

Na mjestima gdje u pisaču stoji toner može se lako nakupiti prašina, naravno ako nema tonera u njemu. Toneri su tehnološki vrlo razvijeni, pa tako nema prevelikih razlika u njima. Oni koji su nekad koštali puno sada se mogu naći po povoljnim cijenama. Budući da je punjenje važno za pravilan rad vašeg pisača, uzmite si vremena i pronađite onaj koji će vam ponuditi najbolju kvalitetu za vaše potrebe. Neki su još uvijek skeptični hoće li im novi toner, možda ne od istog proizvođača, moći ispisati isti broj stranica kao i stari.

Razlika je u tome što ih nećete platiti koliko i originalni toner. Obično se dogodi da novi toner, ako nije izvorni, malo brže isprazni. Hoćete li se odlučiti na originalni toner ili neki drugi ovisi o vama. Važno je također kakav pisač imate. Originalni toneri imaju različite cijene, koje zavise o proizvođačima.

Možete se odlučiti za originalni ili zamjenski toner. Toneri se upotrebljavaju na laserskim pisačima, a njihova kupnja se preporuča ako printate fotografije, pa se preporuča i kupnja boljih tonera.

Toneri mogu predstavljati značajan trošak. Ako se često prazni mora se češće mijenjati. Prije odabira tonera, raspitajte se koji je pogodan za vaš model pisača. Na tržištu je velik izbor proizvođača tonera, a samim time i cijena.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe