Uzmite dovoljno vremena za odabir pločica u kupaonici

18.12.2014. 14:05:00

Odabir kupaonskih pločica nije uvijek lagan zadatak, zapravo, gotovo nikada nije. Keramičke pločice definirat će izgled kupaonice i bit će odraz vašeg osobnog stila te će utjecati na to kako se osjećate u kupaonici. Stoga je važno, kod renovacije kupaonice, pažljivo izabrati keramičke pločice kako bi se najbolje slagale s ostatkom kupaonske opreme.

image

U kupaonici vrijeme provodimo svakodnevno, a ako ste se odlučili za renovaciju na vrijeme promislite i odlučite o svoj opremi koja će vam trebati, između ostalog i o keramičkim pločicama. Pločice su danas dostupne u najrazličitijim formama, veličinama, sa raznim dezenima i ukrasima te u najrazličitijim kombinacijama.

U trgovinama ćete naći već gotove predloške stilova i razne kombinacije pločica. Obično ćete trebati izabrati dvije vrste pločica; podne i zidne. Obje vrste pločica možete i dodatno kombinirati sa raznim ukrasnim bordurama iz istog seta ili drugim ukrasnim pločicama. U posljednje vrijeme popularne su pločice velikih dimenzija čija se monotonija razbija ukrasnim mozaik detaljima.

Pločice mogu biti napravljene i od staklene opeke. Tu se najčešće radi baš o mozaik pločicama iako možete izabrati i keramičke mozaik pločice. Staklene pločice malo su teže za postavljanje, iziskuju posebnu vrstu ljepila i malo su krhkije od keramičkih pa ih je gotovo nemoguće rezati da bi se dobio željeni oblik. Međutim, jako su dekorativne pa ih nemojte odmah izuzeti iz odabira.

Ukrasne bordure naći ćete kod gotovo svakog seta podnih i zidnih pločica. Ukrasne bordure istovremeno mogu biti i završne bordure, ali i ne moraju pa ih možete koristiti na bilo kojem dijelu zida ili poda. Na izbor imate bezbrojne kombinacije različitih boja i ukrasa, reljefnih i bilo kojih drugih motiva.

Uz pločice trebat ćete izabrati i ukrasne lajsne koje se koriste na krajnjim rubovima pločica. One mogu biti aluminjske ili plastične, obje varijante možete izabrati u željenoj boji, a kupujete ih po komadima računajući sve rubne, završne dijelove pločica.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe