Uštedite na telefonskom računu korištenjem VoIP telefonije

18.12.2014. 19:16:00

Brinete li o računu koji će vas dočekati slijedeći mjesec? Plaćate razne telefonske pretplate koje vam se čine besmislene? Želite smanjiti mjesečne troškove, a u isto vrijeme podići životni standard?

image

VoIP telefonija

Možda vam se trenutno čini kao san, ali razvoj različitih tehnologija omogućuje jeftiniju cijenu života općenito, pa samim tim možete smanjiti i račune za telefon. VoIP telefonija je način komunikacije gdje se razgovor prenosi preko interneta. VoIP telefonija i nije tako nova telefonija, već postoji već nekoliko godina. Ova vrsta komunikacije može testirati različite programe besplatno.

VoIP telefonija se može obavljati preko slušalica i ugrađenih zvučnika, nije nalik na komunikaciju na kakvu smo navikli, ali možete koristiti i VoIP telefon. Oni su vrlo slični klasičnim telefonima, samo se morate spojiti na internet, ne morate nužno imati računalo.

Naravno, ništa nije besplatno, pa tako ni VoIP tehnologija. Unatoč činjenici da nemate telefonsku pretplatu ili fiksni trošak, možda će vam se u početku činiti skuplja, jer morate kupiti router, te internet ako ga nemate, a možete kupiti i razne dodatke, kao što je kamera.

IP kamere i ostali pribor može poskupiti konačni trošak instalacije, ali sve to vam nudi dodatne opcije uz koje će telefoniranje postati još zanimljivije. IP kamera omogućuje video pozive, koji su putem fiksne telefonije još uvijek nemogući.

Još jedan dodatni trošak je internet koji morate platiti. Možete odabrati povezanost i komunikaciju između dva računala. U tom slučaju ne postoji dodatni set troškova, nedostatak toga je činjenica da osoba koju zovete bude na računali i koristi isti program koji i vi. Alternativno, možete provesti VoIP telefoniranje putem VoIP telefona ili putem običnog telefona koji omogućuje povezivanje s računalom.

Dakle, ako želite uštedjeti, a mislite da je ova vrsta komunikacije pogodna, možete se odlučiti za VoIP telefoniju, koja je zamjena za fiksnu mrežu, ali još nije nadmašila mobilnu telefoniju.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe