Vrste i odabir proizvoda od tekstila

18.12.2014. 9:33:00

Sukladno razvoju istočnih država i povećanjem njihove proizvodnje, tekstilni proizvodi postali su jeftiniji nego što su bili prije par godina. Ta nagla promjena bila je dobrodošla kod domaćih potrošača, no za domaću tekstilnu industriju, top je bilo pogubno. Većina tekstilnih proizvodna danas se proizvoda samo u istočnim država, dok je domaća tekstilna industrija pred nestajanjem.

image

Proizvodi kao pokrivač, prevlaka ili zavjese dostupniji nego prije par godina, a i njihova kvaliteta je značajno manja. Ako želite prilikom kupovine izbjeći nekvalitetne proizvode, na Jeftinije.hr napravili smo rubriku Tekstilni proizvodi. Rubrika Tekstilni proizvodi sadrže različite proizvode, pokrivače, prevlake i zavjese su samo tri primjera proizvoda, koji se nalaze u toj rubrici.

Svi tekstilni proizvodi imaju unaprijed određene upute za pranje. Neke možemo prati na višim temperaturama, ok druge na nižim temperaturama. Neki proizvodi nisu primjereni za strojno pranje te ih je potrebno prati zasebno. Pokrivač, prevlaka i zavjese također su tekstilni proizvodi i imaju upute za pranje, koje nakon kupovine trebate slijediti, ako ne želite, da se vaši tekstilni proizvodi skupe ili unište.

Ako niste ljubitelj ručnog pranja ili posjeta kemijskim čistionicama, tada prilikom kupovine provjerite da li odabrani proizvodi mogu se strojno prati. Ako strojno pranje nije moguće, trebate uzeti u obzir trošak pranja u kemijskoj čistionici, prilikom kupovine proizvoda. Tako možemo vidjeti, da li nam se isplati više kupiti malo skuplji proizvod, koji se može strojno prati, tj. da izbjegnemo trošak čestih odlazaka u čistionicu.

Većina tekstilnih proizvoda imaju svoju veličinu. Ako nemate mogućnosti, da bi takav proizvod probali već u trgovini, onda je dobro prije kupovine provjerite, da li ga je moguće vratiti, tj. dobiti povrat novaca ili ga zamijeniti za drugi proizvod. Uglavnom, možete u trgovini probati proizvod, ali to nije pravilo. To nije moguće prije svega, kada kupujete neki proizvod za drugu osobu ili ako kupujete preko interneta. U oba slučaja, dobro je informirati se o mogućoj zamjeni proizvoda, prije nego što ga kupite.

Ako želite neki proizvod vratiti, potreban vam je originalni račun. Upravo zbog toga je nužno, da prilikom kupovine uvijek uzete račun te ga spremite na sigurno. Bez računa vam niti jedna trgovišna nije u mogućnosti priznati reklamaciju i zamijeniti vaš proizvod.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe