Vrste ručnog alata

18.12.2014. 3:14:00

Za svaki zadatak je najpotrebniji pravilan alat koji korisniku osigurava sigurnost i olakšava mu težak fizički rad. Ručni alat poput kliješta, čekića, pila i sličnih oruđa treba posjedovati svaki kućni majstor. Alat treba biti izrađen od kvalitetnog materijala i dobro sačuvan kako bi uvijek bio upotrebljiv.

image

Svaki dom treba sadržavati osnovni ručni alat kojim se mogu obavljati manji poslovi oko kuće te raditi manji potrebni popravci. Alat može uvelike olakšati i pojednostaviti te kućne zadatke,a ni ne trebate za svaki mali problem zvati majstora. Pravi alat olakša i najteži posao te pri kupovini istog morate obratiti pozornost na neka svojstva,a to ovisi o tome za što namjeravate koristiti alat.

Metar je jedan od dijelova alata koji je neophodan pri većini građevinski ili primjerice stolarskih poslova. Alatni metar je dostupan u različitim veličinama,a veličinu koju ćete izabrati ovisi o vašoj potrebi. Možete se odlučiti za 3m dužine, 5m ili veći.

Ručni alat također uključuje kliješta koja se međusobno razlikuju po obliku i veličini. Opet, zavisno o tome za što ih trebate. Razlikujemo papagaj kliješta, grip kliješta, cijevne rezače i kliješta za armaturu. Također razlikujemo i kombinirke, plosnata kliješta, sužena kliješta, zatezna kliješta te mnoga druga. Ukratko, svaki zadatak zahtijeva svoj tip kliješta te tako treba dobro razmisliti prije kupnje što vam je potrebno. Kliješta se razlikuju i po ustima kliješta koja se razlikuju po obliku i veličini, zavisno o funkciji određenog alata.

Alat koji se također razlikuje od vrste do vrste je pila, koja može biti različitih veličina i oblika. Ovisno o svrsi njezinog korištenja, možete izabrati između kvadratne ili okrugle pile, ravne ili trokutaste. Također se razlikuju po debljini rezača.

Pri kupnji ručnog alata uvijek budite sigurni da se nećete povrijediti te također da rad alatom zahtijeva odgovarajući oprez,a alat potrebnu njegu kako bi bio funkcionalan i siguran.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe