Vrste uređaja za osobnu njegu

18.12.2014. 11:07:00

Vanjština je važna svakom pojedincu, a veliki dio lijepe i uredne vanjštine treba pripisati redovitim higijenskim navikama. Za te svakodnevne rituale na raspolaganju su nam različiti uređaji za njegu tijela – depilatori, brijaći aparati, električne četkice za zube i mnogi drugi.

image

Proteklih godina električne četkice za zube postaju sve popularnije i danas ih možete kupiti u gotovo svakom malo bolje opskrbljenom supermarketu ili drogeriji. Neki ih kupuju na preporuku stomatologa, a neki iz puke znatiželje. Kakav god bio vaš motiv neka vas ne iznenadi visoka cijena takvih četkica, uređaj će vam trajati dugo godina, a redovito morate mijenjati samo, puno povoljnije, nastavke.

Gotovo je neupitno da će električna četkica za zube savršeno dobro ispuniti svoju namjenu, a osim toga njima ćete uspjeti očistiti dijelove zubiju do kojih je teško doći pritiskom ručne četkice. Neki modeli električnih četkica imaju ugrađene tajmere sa preporučenim vremenom četkanja zubiju, dobre su u uklanjanju zubnog kamenca te uspješno uklanjanju svu drugu nečistoću. Uglavnom dolaze da postoljem za punjenje koje im omogućava praktičan i bežičan rad.

Ako vam je pak draža klasična, ručna četkica na izbor imate veliki broj vrsta, modela i proizvođača. Razlikuju se u finoći dlačica same četkice – od mekih, srednjih do tvrdih tako da možete i po tome birati. Ako imate osjetljivo zubno meso meka klasična četkica je dobar odabir za vas.

Osim zubnih četkica u obavljanju svakodnevne higijene koristimo i razne brijaće aparate i/ili depilatore. Muškarci rado koriste brijaće aparate ( umjesto žileta i britvica) jer je vrijeme brijanja s njima znatno skraćeno, a postoje i vodootporni modeli s kojima se bez problema mogu obrijati i dok su pod tušem. Dobar brijaći aparat u čas će ukloniti i najsitnije dlačice, a kožu će ostaviti glatkom i mekom. Jednako vrijedi i za ženske depilatore. Kod odabira depilatora pripazite koja mu je sve dozvoljena namjena, da li je primjeren za depilaciju osjetljivih područja poput pazuha ili bikini zone.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe