Za modelarstvo ćete trebati puno opreme

18.12.2014. 10:44:00

Modelarstvo je omiljeni hobi i malima i velikima. Za modelarstvo ćete zainteresirati svoje dijete ako mu poklonite kakvu zanimljivu maketu ili ga upišete u maketarski, odnosno modelarski klub. Zasigurno će na početku trebati malo vaše pomoći, posebno sa zahtjevnijim maketama, ali modelarstvo može biti divan hobi i odlična prilika za druženje i stvaranje novih prijateljstava.

image

Slaganje maketa automobila i takva vrsta modelarstva može biti prikladna za djecu različitih dobnih skupina, ali i za odrasle – baš kao i svaka druga vrsta modelarstva. Bez obzira radi li se o maketama helikoptera, aviona ili brodova pronaći ćete makete u različitim, težim ili lakšim mjerilima pa možete izabrati prikladnu težinu za određenu starosnu skupinu.

Za uspješno bavljenje modelarstvom, pogotovo početnicima, za preporučiti je da pročitaju kakvu knjigu koja će ih uvesti u tajne ovog hobija. Naravno, sve potrebne informacije i razmjene iskustava možete postići i učlanjenjem u neki klub maketara.

Kada se počnete baviti maketarstvom bit će vam potrebna razna oprema i pribor koji će vam olakšati sastavljanje, slaganje i bojanje maketa. Takvu opremu i pribor naći ćete u maketarskim trgovinama ili sličnim hobi trgovinama.

Potraga za potrebnom opremom i željenim maketama može nekada biti i otežana zato nemojte oklijevati i istražite ponude web trgovina koje u svojoj ponudi imaju i makete i maketarsku opremu. Njihovu ponudu potražite na našim stranicama, nadamo se da ćemo vam još jednom uštedjeti vrijeme, živce i novac. Cijenu makete određuje mjerilo u kojem je napravljena te broj dijelova koji je sačinjavaju. Uz same makete trebati ćete i razne boje i kistove.

Uz pomoć maketa možete napraviti i tematske scenarije ili rekonstrukcije povijesnih bitki. Za to će vam trebati razne pojedinačne makete, figure i brojni drugi pribor kojim ćete postići željeni učinak i ostvariti svoju ideju.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe