Zašto izabrati drvo kao osnovni materijal pokućstva

18.12.2014. 22:06:00

Drvo i drveni namještaj predstavljaju srce i dušu svakog doma i drvo se smatra najkorištenijim materijalom za sve vrste pokućstva. Razlozi tolike popularnosti i upotrebe vjerojatno se kriju u niskoj cijeni sirovine, relativno lakoj obradi i oblikovanju te prirodnom izgledu. Također, drvo ima izrazito dugi vijek trajanja i uz pravilno održavanje namještaj od drva može trajati dugi niz godina.

image

Ako ste u potrazi za kvalitetnim proizvodima od drva pogledajte rubriku Drvo i drvni proizvodi na Jeftinije.hr, bez obzira na tip proizvoda koji tražite, na našoj ćete stranici pronaći pravu ponudu, ali i cijeli niz korisnih informacija o kupovini i upotrebi drveta i drvnih proizvoda.

Parket, laminat i drvena vrata samo su neki od proizvoda koji spadaju u kategoriju drveta i drvnih proizvoda. Sve tri navedene vrste proizvoda spadaju i u standardnu opremu svakog doma pa je to i razlog zašto su baš ti proizvodi jedni od najprodavanijih proizvoda napravljenih od drveta. Navedene proizvode naći ćete u svim trgovinama koje prodaju drvne proizvode tako da potraga za trgovinom koja drži takav tip proizvoda ne bi trebala biti problem. Međutim, mnogo teže će vam biti pronaći cjenovno najpovoljniju ponudu i najduže jamstvo.

Kada kupujete parket ili laminat važno je da što preciznije izmjerite dimenzije prostora kako biste mogli kupiti potrebnu kvadraturu. I isto tako, računajte da bi vam možda za obradu kuteva i malih dijelova zida trebao i pokoji kvadart više od izmjerenog.

Svaki kvalitetan parket trebao bi u vašem domu izdržati popriličan broj godina zato izaberite onaj koji vam se sviđa i kojim ćete još dugo biti zadovoljni. Kod postavljanja parketa ili laminata iznimno je važno da drvo od kojeg su napravljeni bude u potpunosti suho. Ako biste slučajno postavili parket koji se još nije dovoljno osušio, riskirate stvaranje pukotina i procjepa na spojevima parketa.

Kod odabira vrata mogli biste imati popriličnih poteškoća ako nemate prave dimenzije. Za sve one koji se u svom domu žele osjećati sigurnije dostupna su i protuprovalna drvena vrata.

Svaki proizvod od drveta potrebno je pravilno zaštiti kako bi im produljili vijek trajanja. Uglavnom to možete napraviti raznim zaštitnim premazima, bojama i lakovima, a adekvatna zaštita posebno je potrebna drvnim proizvodima koji se nalaze na otvorenom i izloženi su vremenskim uvjetima.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe