Zašto izabrati skuter za gradsku vožnju?

18.12.2014. 21:43:00

Skuteri su popularan način prijevoza posebno za vrijeme toplijih mjeseci kada su idealni za gradsku vožnju. Njihova upotreba je jednostavna, lako se s njima premjestiti s jednog na drugo mjesto, mobilni su i brzi. Proizvođači skutera se neprestano međusobno natječu po pitanju dizajna i izgleda skutera, njegove okretnosti i udobnosti vožnje pa se može reći da su skuteri u konstantnom procesu razvoja. Ako ste u potrazi za prometnim sredstvom s kojim nećete imati problema pronaći parkirno mjesto, s kojim ćete s lakoćom izbjeći prometne gužve i koji će vam uštedjeti nešto novca za gorivo, onda je skuter pravi izbor za vas.

image

Na odabir su vam ponuđeni brojni modeli skutera koji se između ostalog razlikuju i po maksimalnoj brzini koju mogu postići – možete odabrati skuter tek malo brži od brzine bicikla ili pak onaj s kojim ćete moći obarati gradske rekorde dozvoljene brzine.

Kupci najčešće izabiru skuter srednje brzine sa dvotaktnim motorom jačine 50 kubika, međutim možete odabrati i skutere sa četverotaktnom motorom, veće brzine i snage.

Najnoviji trend su električni skuteri koji će se zasigurno svidjeti svima vama koji tražite ekološki prihvatljivo vozilo. Električni skuteri razvili su se u Njemačkoj i Italiji i dolaze u dvije verzije zapremnine motora, 50cc i 125cc. S jednim punjenjem baterije mogu prijeći do 100km, a izrazito su jednostavni za upotrebu, udobni za vožnju i uz to vrlo, vrlo tihi! Električni skuter primjeren je za vožnju po gradu ili manjem mjestu jer vam omogućava malu potrošnju za veliku mobilnost. Električni skuteri imaju nekoliko prednosti nad benzinskim skuterima – imaju bolje ubrzanje, manje troškove održavanja i ekološki su puno prihvatljiviji.

Vespa, legendarni brend među proizvođačima skutera, nije samo prijevozno sredstvo već i jedan od najpopularnijih brandova motornih vozila u zadnjih 60ak godina. Ovo kultno vozilo do danas nije izgubilo svoj sjaj – i dalje su u proizvodnji novi modeli klasičnog oblika i modernih karakteristika.

Skuteri imaju i jednu slabost, a to je vožnja u najhladnijim mjesecima ili po najgorim vremenskim uvjetima. Pa iako postoji cijeli niz zimske opreme za vozače skutera i motora, preporuča se dvokotače u zimskim mjesecima pospremiti u garažu gdje će pričekati na malo toplije dane.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe