Zašto odabrati Apple prijenosno računalo?

18.12.2014. 15:46:00

Razmišljali ste o kupovini Apple prijenosnog ili stolnog računala, ali su vas brojni negativni komentari koji kruže internetom, odvratili od nauma? Apple računala će vam se svidjeti na prvi pogled, pa iako im je cijena poprilično visoka, nude dizajn bez premca i obilje izvrsnih mogućnosti bez obzira jeste li zahtjevan korisnik ili tek početnik.

image

Bez greške možemo reći da je suosnivač Applea i vizionar Steve Jobs ustoličenjem branda, ustoličio i novi životni stil. Cijene Appleovih prijenosnih računala i drugih proizvoda su možda veće u odnosu na druga računala, ali činjenica je da su Appleova računala izrađena od trajnih i ekološki prihvatljivih materijala, izrazito su energetski učinkoviti te imaju ugrađene komponente najviše kvalitete.

Apple Macbook pokreće drugačiji operativni sustav od drugih osobnih računala. Mnogi će reći da je MacOS više okrenut korisniku i da ima bolje sučelje od Windowsa. Bilo kako bilo, Apple prijenosna računala dolaze sa već predinstaliranim softverskim rješenjima, a sve druge nadogradnje ili aplikacije koje će vam trebati lako možete pronaći na internetu po povoljnim cijenama ili potpuno besplatno. Za one koji se ne žele odreći navike upotrebe Windowsa, a razmišljaju o kupovini Apple računala, nema problema jer Windowse možete lako i legalno instalirati i na Mac računala.

Apple prijenosna i stolna računala kompatibilna su i s Microsoft Office paketom korisničkih alata. Apple računala, navodno, nude i bolja sigurnosna rješenja pa je manje mogućnosti da će vas u radu na računalu omesti virusi, botovi, trojanci ili kakav drugi nepoćudni malware. Prije nego se odlučite za kupovinu Apple Macbooka razmislite za što ga kanite upotrebljavati. Ako vas zanima digitalno oblikovanje i grafički dizajn, Apple će biti odličan izbor.

Često se čuje prigovor da se teško naviknuti na Appleov operativni sustav i općenito, upotrebu Apple računala, međutim, to je potpuna besmislica. Možda malo problematično može biti dugogodišnjim korisnicima Windowsa, međutim, sve je stvar navike. Ako ste spremni na učenje novoga, držite otvoren um, slijedite intuiciju i ne biste trebali imati većih problema.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe