Zašto su HDD kamere omiljen izbor korisnika?

18.12.2014. 18:39:00

HDD kamere danas su sve popularnije, pružaju izvrsnu i visoku kvalitetu slike i zvuka i za očekivati je da će vrlo brzo istisnuti DVD kamere iz upotrebe. HDD kamere rade na način da sve snimljene podatke pohranjuju na ugrađeni tvrdi disk čime su kazete, DVD i ostali mediji postali stvar prošlosti.

image

Za razliku od DVD kamere kojoj je za rad potreban CD ili DVD medij, HDD kamera će sve podatke snimiti na tvrdi disk. Digitalna HDD kamera, osim toga ima i drugih pozitivnih specifičnosti pa se najčešće preporuča kupovina upravo takve vrste kamere. Sa digitalnim HDD kamerama imate mogućnost snimanja slike vrlo visoke rezolucije koja se kasnije lako i jednostavno, uz pomoć USB kabela, može prebaciti na računalo ili televizor. HDD kamere imaju i funkciju kompresije snimljenog materijala koja vam omogućava da snimate duge videozapise visoke kvalitete koje onda možete pohraniti u različitim manjim formatima. Naravno, specifikacije i mogućnosti kamere ovise o tome koliko ste novca spremni izdvojiti.

Kao i kod kupovine većine potrošačke elektronike, prije odabira HDD kamere pokušajte si predočiti u kojim slučajevima ćete ju koristiti i, naravno, koliko često. Neke od najboljih HDD kamera koji se mogu naći na tržištu proizvode renomirani proizvođači poput Sonya, čije se kamere odlikuju visokom kvalitetom, privlačnim dizajnom i brojnim naprednim funkcijama. Jednako su primjerene korisnicima – početnicima jer su izrazito jednostavne za upotrebu, ali i zahtjevnijim korisnicima koji će kamerom upravljati u maniri profesionalaca.

Prije nego se odučite na kupovinu HDD kamere informirajte se o karakteristikama kao što su optički i digitalni zoom, broj piksela, maksimalna rezolucija videozapisa, veličina tvrdog diska, kvaliteta i veličina LCD ekrana, kvaliteta zvuka i način povezivanja s računalom.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe