Zašto su kaloriferi odličan izbor za grijanje malih prostora

9.5.2017. 11:37:45

Kaloriferi su odličan izbor kada se radi o zagrijavanju manjih prostorija, mali su i lako ih je premještati što ih čini iznimno praktičnim za upotrebu. Možete izabrati kalorifer na struju ili na plin, a u obje izvedbe dolaze u najrazličitijim oblicima i veličinama. Kaloriferi su posebno praktični kada, za hladnih dana, želite brzo zagrijati prostoriju u kojoj boravite.

image

Električni kalorifer je dobar odabir za različite prostorije – možete ga instalirati u kupaonici, kuhinji, hodniku ili bilo kojoj drugoj prostoriji kojoj nedostaje topline. Električni kaloriferi dostupni su u različitim dimenzijama i sa različitim oznakama potrošnje energije, a pored toga pazite da izaberete model koji garantira tihi rad ventilatora. Brujanje ventilatora može biti poprilično iritantno, posebice, ako grijalicu koristite u prostorijama u kojima je tišina dragocjena!

Grijalica – kalorifer trebao bi imati ugrađeni termostat i zaštitu od smrzavanja ili pregrijavanja. Možete izabrati model sa opcijom montiranja na zid ili model koji stoji na podu. Kaloriferi se načelno dijele po snazi i potrošnji električne energije pa pripazite da odabrani model ima nekoliko stupnjeva grijanja i hlađenja.

Pojedini modeli imaju i sofisticirane prednosti poput ugrađenog sata, digitalnog upravljanja i automatskog okretanja. Pa iako vam se možda neke od tih karakteristika čine pretjeranima potrudite se izabrati kalorifer koji ima opciju automatskog isključivanja što može biti dodatno osiguranje u nepredviđenim situacijama.

Kao što smo i spomenuli, kaloriferi mogu biti i plinski. Iako su plinski kaloriferi manje uobičajen izbor, mogu se pronaći u različitim veličinama i različite snage rada. Plinski kaloriferi bolji su izbor u pogledu potrošnje, prvenstveno zbog toga što je cijena plina niža od cijene električne energije, a posebno su praktični za upotrebu na kampiranju. Kaloriferi su sigurne, ekonomične i praktične grijalice, jednostavne za upotrebu i učinkovite u svojoj namjeni.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe