Zdrave namirnice za zdrav život

18.12.2014. 2:43:00

Danas je gotovo cjelokupna prehrambena industrija usmjerena na promoviranje zdravog života i zdravih prehrambenih navika pa se tako potrošača trudi uvjeriti u kvalitetu i važnost bio proizvoda. Ako je pokret zdrave prehrane do prije nekoliko godina bio tek hir, danas je njena prisutnost na tržištu toliko jaka da je cijena i zastupljenost kvalitetnih i zdravih namirnica neusporedivo veća.

image

Redovitim konzumiranjem različite zdrave hrane spriječiti ćete i nastanak bolesti. Unosom potrebnih tvari u organizam, razvijamo i jačamo imunitet pa je i pojava bolesti puno rjeđa, stoga je potrebno redovito konzumirati zdrave i raznolike namirnice.

Zdravu hranu lako možete naći i kupiti u gotovo svim supermarketima i pripremiti je kod kuće, ali i kada jedete van kuće potrebno je razmišljati o tome. Ako želite isprobati hranu u nekom novom restoranu – raspitajte se o kvaliteti namirnica koje upotrebljavaju. Gotova hrana ili hrana u restoranima često može biti premasna, prezačinjena i nedovoljno nutritivne vrijednosti da bi se nazvala zdravom hranom.

Zdrava prehrana nužno je i raznovrsna prehrana pa nemojte oklijevati na svoj jelovnik uvrstiti i neke manje uobičajene namirnice poput himalajske soli ili orahovog ulja. Orahovo ulje prilično je svestranih svojstava i koristi se za rješavanje raznih problema – preporuča se, primjerice, svima koji žele izgubiti na težini, ali koristi se i za njegu kose i tijela. I himalajsku sol možete upotrebljavati na razne načine - osim soljenja hrane, možete ju koristiti i za pripremu kupki, a između ostalog pomaže i u liječenju glavobolje jer je prepuna minerala koji imaju blagotvoran učinak na naš metabolizam.

Nemojte oklijevati s prelaskom na zdravu prehranu, već danas napravite nešto za sebe i uvrstite zdrave namirnice u svoj jelovnik.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe