Zimska obuća čuva vaše zdravlje

18.12.2014. 17:54:00

Kraj ljeta donosi nam promjene vremena i niže temperature za koje se valja pripremiti odabirom primjerene odjeće i obuće. Prava obuća nas, u jesenskom i zimskom periodu, štiti od hladnoće i drži naše noge toplima bez obzira hodamo li po ledu, snijegu ili vodi. Ako želite izbjeći česte prehlade i druge zimske boljke izaberite toplu zimsku obuću i odjeću.

image

Što je zima hladnija to zimska obuća mora biti kvalitetnija. U kišnu jesen dovoljne će biti nepropusne cipele koje će nas zaštititi od kiše i vlage. Dobre cipele obično znače i malo višu početnu cijenu, ali neka vam ne bude žao izdvojiti više novca za kvalitetan par koji ćete moći nositi i nekoliko sezona. Jeftinije cipele obično su i manje kvalitetne, propustit će vodu nakon samo nekoliko nošenja, a sasvim sigurno neće izdržati više sezona.

Na kraju jesenskog razdoblja počinje razdoblje zime, a u zimskim vremenskim uvjetima par običnih, nepropusnih cipela neće biti dovoljan. Zimske čizme su jedini pouzdani tip zimske obuće u kojima će vam zasigurno biti dovoljno toplo i ugodno hodati po ledu ili snijegu. Dobre zimske čizme napravljene su tako da vam olakšaju kretanje po skliskim površinama pa ćete se u njima osjećati ne samo toplije nego i sigurnije.

Ženske i muške zimske čizme mogu izdržati i nekoliko sezona uz pravilnu upotrebu. A ako su kvalitetno izrađene, čizme bi trebale biti ugodne i sigurne za nošenje u svakoj prilici. Čak i onima koji puno vremena provode u automobilu, kvalitetne čizme bi trebale biti dovoljno dobre da u njima bez dodatnog opterećenja upravljaju vozilom. U suprotnom, trebali bi u automobilu imati dodatni par obuće u koje se možete presvući prije vožnje.

Kvalitetna zimska obuća važna je ako želite preživjeti zimu bez većih prehlada. Sa odabirom tople i kvalitetne zimske obuće i odjeće možda vam i zima postane draže godišnje doba. S obzirom na to da ćete tijekom jedne sezone trebati i po nekoliko pari zimske obuće, na našim stranicama ćete lako pronaći dućane sa najboljom ponudom i najpovoljnijim cijenama.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe