Čitači kartica su praktični alat

18.12.2014. 22:31:00

Čitači kartica su idealni za sve one koji žele prenijeti svoje fotografije na računalo jer vam olakšavaju prebacivanje. Čitači kartica moraju biti praktični i omogućiti povezivanje s računalom putem USB veze. Također je važno da podržavaju onu karticu koju imate, inače vam neće biti od koristi. Postoje i univerzalni čitači kartica pa se možete odlučiti na kupnju takvog čitača kartica.

image

Čitač kartica je također poznat kao čitač memorijskih kartica ili čitač pametnih kartica, tako da u slučaju da primjetite takav naziv, možete biti sigurni da je to ista stvar. Čitač kartica ili čitač memorijskih kartica se može kupiti u gotovo svakoj malo bolje opremljenoj trgovini s foto opremom.

Čitači kartica se, također, prodaju i na internetu. U stvari, postoji popriličan broj online trgovina koje vam omogućuju da kupite ove i druge čitače. Kada kupujete online, obratite pozornost na to da li je navedeni čitač kartica dostupan za prodaju.

Za čitač pametnih kartica i kupovinu se obično odlučujemo u zadnji tren, jer na njih ne mislimo dok ih ne zatrebamo. Dakle, može se dogoditi da želite kupiti čitač kartica prije putovanja, koje će se dogoditi u roku od nekoliko dana. Prilikom kupnje na internetu budite oprezni i izaberite samo one artikle koji su na raspolaganju. Nakon kupnje ponovno provjerite da li su odabrani čitači kartica na raspolaganju, jer će u tom slučaju doći do vas na vrijeme.

Uvijek prilikom kupovine pitajte za jamstveni rok i za što jamstvo pokriva štetu, jer cijena čitača kartica može biti veća, zbog dužeg razdoblja jamstva ili višestrukih šteta koje su pokrivene jamstvom pa kupujete skupe čitače kartica mudro.

Čitač kartica će koštati samo nekoliko desetaka kuna i možda vam se čini da nema smisla, jer vaša kamera, telefon ili bilo koji drugi uređaj koji sadrži memorijsku karticu može biti spojen bez čitača kartica na računalo, televizor... Baš zbog niske cijene takva kupnja ima smisla, jer će vaš rad i prijenos datoteka na druge uređaje biti puno lakši.

Ako ne vjerujete, možete prije kupnje posuditi čitač kartica, naravno, ako znate nekoga tko vam ga je spreman posuditi i možete biti sigurni da ćete brzo kupiti vlastiti čitač kartica.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe