Čuvajte okoliš i smanjite troškove upotrebom punjača za baterije

18.12.2014. 1:01:00

Digitalne fotoaparate danas gotovo svi imamo i rado koristimo bez obzira na kvalitetu fotoaparata ugrađenih na pametnim telefonima i mobitelima. Svaki digitalni fotoaparat za svoj rad treba energiju koju dobiva iz baterija. Punjači baterija fotoaparata stoga su odlični i korisni uređaji koji svojim radom pozitivno utječu i na okoliš i na vaš džep!

image

Poneki digitalni fotoaparati koriste posebne Li-ion ili slične baterije, ali većina modela koristi univerzalne Ni-MH, AAA ili AA baterije. Punjači baterija za fotoaparate su dugoročno isplativija investicija nego redovita zamjena i kupovina skupih, novih baterija. Pa bez obzira koristi li vaš fotić obične ili specijalne baterije, punjač će biti od velike koristi.

Posebno korisni bit će punjači za univerzalne baterije jer ih osim u fotićima koristimo u cijelom nizu opreme – daljinskim upravljačima, raznoj kuhinjskoj opremi, dječjim igračkama, svjetlima za bicikile i sl. U univerzalnim punjačima ćete bez problema moći napuniti AAA i AA baterije i upravo je univerzalni punjač najtraženiji među punjačima baterija.

Možete kupiti punjače različitih proizvođača; za punjenje Li-ion baterija digitalnih fotoaparata najbolje je koristiti originalne punjače istog proizvođača kao i fotoaparata. Ako imate, primjerice, Olympus fotoaparat koristite i njihov punjač, jedni su od najkvalitetnijih na tržištu i lako ćete ih pronaći u svakoj trgovini.

Dakle, ako ste ekološki osviješteni, i ako želite zaštititi svoju okolinu i barem malo smanjiti razinu toksičnog otpada, a pri tome želite i uštedjeti novac, punjači baterija bit će odličan izbor za vas.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe