Čuvajte vid i ne odgađajte posjet optici

18.12.2014. 1:01:00

Vid je zasigurno jedno od najvažnijih osjetila i izrazito je važno da su oči uvijek pravilno zaštićene. Često to nije tako pa očima posvetimo pozornost tek kada primijetimo da nam je vid oslabio. U tim trenucima najvažnije je odmah otići k liječniku specijalistu koji će nakon detaljnog pregleda pripisati potrebnu terapiju, najčešće - naočale za vid određene dioptrije. Osim naočalama, korekciju vida možete postići i dioptrijskim lećama, odluka je na vama.

image

U optikama možete izabrati najrazličitije vrste sunčanih naočala i okvira naočala za vid. Bez obzira na probleme sa dioptrijom, ako ih već ne nosite, svakako razmislite o kupovini sunčanih naočala. One su izrazito značajne u zaštiti očiju od negativnih sunčevih zračenja. Ako pak imate probleme sa vidom, u optikama ćete bez problema moći dobiti i sunčane naočale sa potrebnom dioptrijom.

Jednom kada korekcija vida postane obavezna bitno je da odlučite hoćete li nositi naočale ili leće. Naravno, uvijek ih možete kombinirati pa upotrebljavati i jedno i drugo, ali ako vam je pripisana visoka dioptrija, leće neće biti dostatne, morat ćete izabrati naočale za vid.

I za leće i za naočale bit će vam potrebno određeno vrijeme prilagodbe. A jednom kada vam je propisana određena dioptrija, na prve znakove pogoršanja stanja morate hitno otići na pregled i vjerojatno zamijeniti naočale ili leće. Bezbrižni dio kupovine naočala za vid odnosi se na odabir okvira. U optikama ćete zaista pronaći najrazličitije stilove i modele okvira za naočale raznih proizvođača i dizajnera.

Ponekad vid oslabi od umora, pretjeranog gledanja u televizor ili računalo. U takvim slučajevima ne trebate paničariti, ali ako stanje potraje nekoliko dana svakako posjetite okulista. Nikada ne biste trebali nositi naočale sa dioptrijom bez preporuke liječnika i bez obavljenog specijalističkog pregleda.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe