Što je dobro znati prije kupanje mini DV kamere?

18.12.2014. 10:15:00

Putovanja su uvijek lijepa i dobro je da nekako pohranimo uspomene s njih. Većina nas se odluči za snimanje fotografija i te slike kasnije pohranjene u albumima pokazujemo prijateljima ili ih i sami s vremena na vrijeme pregledavamo.

image

Za još uzbudljiviji prikaz vašeg putovanja možete odabrati snimanje vaše avanture, tako će te neke trenutke moći gledati do kraja života. Većina nas se odluči za fotografiranje jer je jednostavnije, fotoaparati su lakši od kamera i cijenom su dostupniji. Međutim, slika ne može probuditi sjećanja na isti način kao i video, tako da je najbolje da se u vrijeme putovanja služite i kamerom i fotoaparatom.

Mini kamera je dovoljno mala da je njeno nošenje manje teško, a i cijenom je puno pristupačnija nego što je neka profesionalna kamera. Mini DV kamera bi vam uz malu veličinu i lako nošenje ponudila i visoku kvalitetu videa koje se nećete stidjeti. To je i razloga da su među turistima DV kamere toliko popularne, te su za mnoge ljude u potpunosti zamijenile fotoaparate.

Svaka mini kamera je različita i morate znati njene tehničke karakteristike prije kupnje. Iako su mini DV kamere cjenovno vrlo povoljne to vam ne bi trebalo biti jedino bitno, najbolje je da posjeduje one karakteristike koje će zadovoljiti vaše potrebe.

Mini DV kamere imaju i digitalni i optički zoom. Što je veći optički zoom bolji to je bolja kvaliteta videa snimanog iz udaljenosti. Dobra mini kamera bi trebala imati najmanje 10x optički zoom.

Svaka mini kamera među tehničkim karakteristikama ima navedene podatke o broju piksela. Što je veći broj piksela u određene kamere bolja i rezolucija i možete očekivati ljepšu sliku.

Nikako nemojte izabrati onu video kameru koja nema zaslon za pregled snimaka. Ovaj ekran ima gotovo svaka mini kamera, te u slučaju da naiđete na neku koja nema, tu kameru možete smatrati kao proizvod niske kvalitete jer joj nedostaju osnovne funkcije. Veći zaslon će olakšati pregled snimaka i snimanje, ali kamera i dalje mora ostati malena i lagana, te jednostavna za nošenje.

Ovo su neke od osnovnih tehničkih karakteristika koje spadaju među one važnije. Najprikladnija kamera je ona koja odgovara vašim potrebama, te se možete o tome posavjetovati sa prodavačem u bilo kojoj od specijaliziranih prodavaonica.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe