Vodič za kupnju muških zimskih cipela

19.12.2014. 14:57:35

Poznata je činjenica da predstavnici muškog spola ne uživaju u shopping-u u istoj mjeri kao i žene, uglavnom zato što se cijeli proces čini dosadnim. Hoćeš-nećeš potrebno je svako toliko obići trgovine u potrazi za novim cipelama i odjećom, a poseban problem predstavljaju zimske cipele, čiji odabir zahtijeva dosta vremena i planiranja. Kako onda, na najlakši način, pronaći prave muške zimske cipele?

image

Muška zimska obuća je dostupna u različitim stilovima i oblicima, ali se uglavnom može podijeliti u robusne visoke čizme koje štite gležanj i niske fleksibilne cipele koje su pogodne za hladno, ali ne previše mokro zimsko vrijeme. Prilikom odabira moraš uzeti u obzir niz kriterija, a da bi ti odlazak u  trgovinu ubuduće bio lakši, pripremili smo za tebe brzi pregled glavnih značajki koje trebaš uzeti u obzir prije kupnje.

PRIJE KUPNJE PROVJERI ŠIROK IZBOR OBUĆE I USPOREDI RAZLIČITE MODELE - KLIKNI OVDJE!

1. Fleksibilnost. Zimke cipele ne možeš skinuti svaki put kad se na njima skupi malo snijega, zato što hodaš u njima kad ideš u ured, trgovinu i na druga slična mjesta. Iz tog razloga, muške zimske cipele moraju biti dovoljno fleksibilne za udobno hodanje po različitim površinama. U tvrdim cipelama možeš dobiti bolne žuljeve i modrice, stoga definitivno prije kupnje provjeri koliko su udobne odabrane cipele.

2. Nepropusnost. Zimi te često može iznenaditi snijeg ili kiša, a ako nemaš odgovarajuću obuću, za kaznu ćeš imati mokre i hladne noge. Odabrane muške cipele također trebaju biti otporne na vodu, i na snijegu i kiši, a najpogodniji materijali za to su koža i guma.

3. Toplina. Odabrana zimska obuća treba pružiti toplinu u svim vremenskim uvjetima, najbolju zaštitu predstavljaju toplo postavljene čizme, koje su također pogodne za temperature ispod nule. Ovaj kriterij je osobito važan ako zimi provodiš puno vremena na otvorenom.

4. Visina cipele. Mnogi predstavnici muškog spola rade pogrešno, kad se već u početnoj fazi procesa kupnje, odluče za niske zimske cipele, jer im se takav stil više sviđa. Visoke zimske cipele nude zaštitu gležnjeva, pri čemu snijeg ne pada u cipele. Ako malo detaljnije provjeriš ponudu muške obuće, sigurno možeš pronaći visoke modele koji su u modi, a u isto vrijeme pružaju potrebnu zaštitu. Neki prijedlozi nalaze se u priloženim fotografijama.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe