Izradi svoj vlastiti USB stick!

8.1.2015. 15:05:10

Znaš li da uz malo truda svoj omiljeni ukras ili figuricu možeš pretvoriti u skriveni USB stick? Takva memorija obično se sastoji od dvije glavne komponente - flash memorije i kućišta. Memoriju možeš jednostavno uzeti iz bilo kojeg USB stick-a kojeg ti nije žao rastaviti (vidi sliku ispod), dok je izrada kućišta puno kreativnija. Možeš izabrati gotovo bilo što; svoj omiljeni lik, kućište od upaljača ili nešto drugo, jedini uvjet je da je kućište dovoljno veliko da u njega možeš umetnuti memorijski modul i da ima dovoljno veliki USB priključak koji možeš bez problema uključiti u USB utor.

image

Za izradu svoje USB memorije, osim kućišta i flash memorije, potrebna ti je obostrano ljepljiva traka, pištolj za vruće ljepljenje, jake škare, a po potrebi i ručni alat.

Kupuješ novu USB memoriju? Kako bi izbjegao napornu potragu među svim proizvodima na tržištu, KLIKNI OVDJE I PRIJE KUPNJE PROVJERI BOGATU PONUDU!

Za sebe ili prijatelje koji skupljaju upaljače ili su jednostavno fascinirani klasičnim dizajnom, možeš proizvesti Zippo upaljač, koji je također USB memorija. U ruke uzmi stari Zippo upaljač i ukloni cijeli unutarnji mehanizam, tako da u konačnici ostane samo metalno kućište. Temeljito operi i osuši kućište tako da u njemu ne ostane niti malo zapaljive tekućine. Memorijski modul pričvrsti na unutarnju stranu upaljača pomoću dvostrane ljepljive trake, a zatim ga uz pomoć pištolja za vruće ljepljenje učvrsti tako da ostane na mjestu čak i nakon odvajanja s USB port (na slici dolje). I eto ga,, jedinstveni Zippo USB stick je spreman!

USB stick lako napraviš od bilo koje omiljene plastične ili metalne figurice, ako je dovoljno velika za smještaj USB memorije i ako ima dovoljno velik priključak  za spajanje u USB utor. U kućište se stavi na isti način kao u Zippo upaljač  - memorijski modul učvrstiš pomoću ljepljive trake i snažnog ljepila. Prilično jednostavno, zar ne?

Naravno, idejama o izradi svoje USB memorije ovdje nije kraj, primjerice, možeš koristiti metalnu kutijicu od bombona koju prerežeš na pola, a zatim umetneš memorijski modul. Ovaj USB stick je također odlična ideja za poklon, jer za kućište lako odabereš omiljeni predmet onoga kome ga poklanjaš - i uzbuđenje je zajamčeno!

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe