Od pregorjele žarulje napravi mini terarij

1.1.2015. 12:18:47

I kod tebe se gomilaju pregorjele žarulje koje potom prije ili kasnije završe u kanti za smeće? Evo ideje. Od pregorjele žarulje napravi mini terarij i stvori dio prirode u svojoj dnevnoj sobi! Niže pročitaj kako to napraviti u svega nekoliko jednostavnih koraka.

image

Kod kuće je uvijek dobro imati barem malu zalihu rezervnih žarulja! KLIKNITE OVDJE i pogledajte ponudu internetskih trgovina!

1. Pripremi sav pribor: manja kliješta, škare, dugu pincetu, odvijač i zaštitne naočale. Prvo kliještima makni metalni vrh žarulje i odstrani sve sa dna žarulje , uz pomoć odvijača ukloni unutarnji dio žarne niti pri čemu moraš paziti i čvrsto držati stakleni dio. Kliještima odvoji sve preostale žice a na kraju odvijačem odstrani sve komadiće stakla tako da dno žarulje bude u potpunosti čisto.

2. Očišćenu žarulju pričvrsti na radnu površinu uz pomoć silikonskih nastavaka kako bi stajala nepomično. Kao podlogu za terarij upotrijebi pijesak kojeg možeš prikupiti i vani ili kupiti u hobby trgovinama – pripazi samo da je potpuno suh. Uz pomoć žličice ili savinutog papira uspi pijesak u žarulju.

3.  Nakon podloge slijedi stavljanje zelenila u terarij. Potraži i odreži manji komad mahovine i uz pomoć duge pincete stavi ga u žarulju, a nakon mahovine dodaj i drugo zelenilo – vlati trave, paprat ili nešto drugo što ćeš pronaći u vrtu ili u posudama sa cvijećem. Uz pomoć pincete svaki komad stavi na svoje mjesto.

4.  Posljednje, ali ne i najmanje važno u terarij možeš staviti i male figure životinja koje će upotpuniti dojam mini terarija. Osim toga, u svoj mini terarij možeš dodati i kamenčiće,  školjkice ili neke druge ukrase koji će te uveseljavati.  

 

U samo četiri koraka ovaj jedinstveni terarij je gotov!

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe