5 dosad nepoznatih trikova za besprijekoran izgled

23.1.2015. 12:45:34

Svi smo rado uređeni i njegovani, ali s jedne strane redoviti odlasci u salone ljepote sve su skuplji dok drugi kozmetički tretmani koje bi i mogli raditi kod kuće jednostavno uzimaju previše vremena. Je li ti se ikada dogodilo da prilikom posjeta nekoj stranoj zemlji osjetiš zavist što njihovi stanovnici imaju tako lijepu put ili sjajnu kosu? Tajna se možda krije u tebi nepoznatim, a jednostavnim trikovima za ljepotu iz različitih dijelova svijeta koje možeš pročitati u nastavku!

image

Kako ćeš postići besprijekoran ten za zdrav i svjež izgled svaki dan? KLIKNI OVDJE i provjeri bogatu ponudu proizvoda za njegu tijela!

1. Avokado za sjajnu kosu (Kolumbija)

Avokado je jedna od glavnih tajni ljepote žena u Kolumbiji i drugim latinsko-američkim državama. Osim toga što učinkovito njeguje kožu lica može značajno i proljepšati kosu. Kako onda avokadom njegovati kosu? Uzmi avokado, bananu i žličicu maslinovog ulja i sve zajedno promiješaj u masku (gornja slika). Masku potom utrljaj od korijena kose pa sve do vrhova i ostavi na kosi oko pola sata. Nakon toga kosu isperi i operi na uobičajen način, šamponom i regeneratorom. Rezultati će te oduševiti!

2. Ekstrakt stolisnika za ublažavanje strija (Australija)

Muče vas strije? Da, lako nastanu iz više razloga najčešće zbog naglog gubitka težine ili dobivanja na težini i, naravno, trudnoće. Nakon što nastanu jako ih se teško riješiti, ali to ne znači da ne možemo pokušavati. Aboridžinske žene generacijama koriste ekstrakt stolisnika koji sadrži protuupalne sastojke i temeljito vlaži kožu, a koristi se i za umirivanje kože i brže zacjeljivanje rana i strija. Brzo isprobaj ovaj kozmetički savjet i ublaži izgled strija sa kremom koja u sebi sadrži ekstrakt stolisnika.

3. Zobene pahuljice za ublažavanje opeklina od sunca (Brazil)

Znamo već da zob sadrži jako puno minerala i vitamina koji su nam potrebni, ali možda nisi znala da zob ima blagotvorne učinke i na našu kožu. Brazilci ju upotrebljavaju za ublažavanje opeklina i brže zacjeljivanje rana. Idući put kada budete imali opekline od sunca ( nadamo se ne tako skoro) zavežite šaku zobenih pahuljica u gazu i stavite ih pod slavinu u kadu. Neka mlaz vode prelazi preko zobenih pahuljica, a ti se opusti u blagotvornoj kupci i iskoristi sva ljekovita svojstva zobi!

4. Ploške krumpira za neugodne podočnjake (Španjolska)

I tebe zbog umora muče podočnjaci? Ne brini, možeš ih se riješiti na jednostavan način – krumpir razreži na tanje ploške i drži na očima desetak minuta. S ovim ćeš trikom na brzinu posvijetliti kožu oko očiju i riješiti se podočnjaka. Osim toga, možeš to raditi redovito. Sjajan način da svakoga dana postigneš svjež izgled prije odlaska na fakultet ili na posao, zar ne?

5. Kupanje u medu i mlijeku (Egipat)

Ovaj kozmetički savjet seže u davna vremena Kleopatre i sigurni smo da već znaš za njega. Nije na odmet ponoviti – kupka od meda i mlijeka sjajan je način na koji možeš postići meku i blistavu ložu. Mlijeko sadrži AHA kiseline koje odstranjuju mrtve stanice kože i zapravo radi vrlo nježan piling. Na taj način nastaje novo tkivo a rezultat je svježa i mladolika koža.

I još jedna praktična napomena: ako u kupku nećeš staviti med (ruku na srce, med je mnogima preskupa namirnica da bi se kupali u njoj) iskušaj ovaj trik – kada napraviš kupku od mlijeka u nju stavi organski sapun od meda. Trošak će definitivno biti manji, a rezultat će se ipak brzo vidjeti!  

                                                                                                                              

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe