5 načina kako prirodno posvijetliti kosu

4.3.2015. 17:08:54

Želiš promijeniti svoju boju kose, ali ne želiš koristiti štetna i agresivna sredstva? Ne može biti jednostavnije – svoju prirodnu boju kose možeš posvijetliti prirodnim putem na neki od sljedećih pet načina koji su, usput da napomenemo, potpuno prirodni i zdravi za kosu a većinu sastojaka sigurno ćeš pronaći i u vlastitoj kuhinji. Ako ne možeš dočekati sunce i more, koji nam uvijek barem za nijansu posvijetle kosu, evo nekoliko jednostavnih recepata s kojima se možeš poigrati čak i zimi!

image

Dočekaj proljeće sa zdravom i sjajnom kosom! KLIKNI OVDJE i provjeri sve proizvode za njegu kose!

1. Čaj od kamilice

Čaj, posebno onaj od kamilice učinkovito je sredstvo za posvjetljivanje kose. Osim kamilice, možeš koristiti i crni čaj. Vrećicu čaja prelij vrućom vodom i ostavi 10ak minuta u šalici. Kada se čaj ohladi njime isperi kosu i ostavi da djeluje 15ak minuta. Postupak ponovi 2 do 3 puta prije nego kosu opereš šamponom.

2. Cimet

Ako želiš posvijetliti svoju kosu a usput je i namirisati, uzmi cimet u prahu i dodaj ga svom balzamu kojeg inače koristiš. S na taj način pripremljenom maskom namaži kosu od korijena do vrhova (pri tome koristi češalj kako bi nanos regeneratora bio jednakomjeran). Kosu zaveži špangicom i pokri ju kapom za tuširanje. Neka na kosi ostane preko noći, tek ju ujutro isperi sa kose. Mješavina je potpuno sigurna za kosu tako da se može koristiti više puta, ako želiš kosu vidno posvijetliti.

3. Soda bikarbona

Ako želiš očistiti kosu od kemikalija koje su se godinama na njoj taložile moraš upotrijebiti sodu bikarbonu. A soda će usput i malo posvijetliti kosu. Nanošenje sode bikarbone na kosu potrajat će malo duže nego kod ostalih sredstava, ali ako jednom tjedno nađeš vremena za ovaj tretman kosu ćeš spasiti od štetnih kemikalija i usput ju prirodno posvijetliti.

4. Med i ocat

med je odlično sredstvo za posvjetljivanje kose,dok maslinovo ulje iz recepta kosu štiti od isušivanja. Trebat će ti: 2 šalice octa, 1 šalica meda, čajna žličica exstra djevičanskog maslinovog uljai čajna žličica cimeta, sve skupa dobro promiješaj u jednoličnu smjesu i pomoću češlja ili četke nanesi na kosu. Želiš efekt pramenova? Ova smjesa idealna je i za to!

5. Sol

Ako imaš osjetljivu kosu i hoćeš upotrebljavati samo prirodna i neagresivna sredstva za posvjetljivanje kose ne zaboravi na sol. Pomiješaj sol s vodom u jednoličnu pastu i nanesi ju na kosu. Sjeti se samo ljetnog kupanja u moru, znaš kako sol djeluje na boju kose :) 1 mjericu soli pomiješaj sa 5 istih mjerica vode i sve skupa nanesi na kosu i pousti da djeluje 15ak minuta. 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe