5 najboljih tenisica za početak nove sezone

12.3.2015. 14:26:28

Iako još nije počelo kalendarsko proljeće, možemo uživati u toplim danima i zelenom okruženju s proljetnim visibabama. To je vrijeme kada zaljubljenici u sport počinju novu sezonu trčanja, a u zagrljaju prirode pružaju sebi potrebnu dnevnu vježbu i zdrav način života. Najveća prednost trčanja je to što je trčanje vrlo jeftino, jer za razliku od treninga u teretani ne moraš plaćati mjesečnu članarinu, nego samo imati dobre tenisice. No, kakve tenisice izabrati? U nastavku smo pripremili za tebe popis 5 najboljih tenisica za početak nove cross-country sezone, među kojima ćeš sigurno pronaći svoj novi omiljeni par.

image

Prebaci svoje proljetne sportske aktivnosti u prekrasnu prirodu - KLIKNI OVDJE I PROVJERI CIJELU PONUDU TENISICA ZA TRČANJE!

1. Adidas Energy Boost 2

Potplata ovih tenisica za trčanje je izrađena od inovativne Boost pjene za apsorpciju udarca, koja je izuzetno osjetljiva i pruža podršku za svaki prijeđeni metar. Tu je i raširena tehnologija Extended Torsion System, koji pruža prirodno kretanje srednjeg dijela stopala. To je za neutralne trkače koji žele učinkovitu apsorpciju u laganim tenisicama koje su iznimno brze i dovoljno izdržljive za svakodnevnu uporabu!

2. Asics Gel-Kayano 20

Najbolje za krupnije trkače! Asics je u svom 20. izdanju najpoznatijeg modela napravio dopunu s novom gumom na dijelu potplate DuraSponge te dodatno razvio kombinaciji pjene FluidRide za dodatnu udobnost. Zbog inovativnog dizajna, tenisice Asics Gel-Kayano 20 odgovaraju gotovo svakoj nozi. Ako si u potrazi za pero lakim tenisicama, ovo je apsolutno pravi izbor za tebe.

3. Nike Free 4,0 Flyknit

Ono što je posebno kod ovih tenisica je to što u njima imaš osjećaj da si bosih nogu. Opremljene su udobnim uloškom, ispod koje se nalazi dodatna amortizacija. Gornji dio cipele je satkan i napravljen od jednog dijela, bez šavova, što je zapravo najudobnije za stopala. No, tu posebnosti cipele NIKE FREE 4,0 FLYKNIT ne prestaju - potrebno je spomenuti posebnu petu koja omogućuje potpunu fleksibilnost i slobodu tetive. Ovaj model tenisica nije samo za ljubitelje cross-country-ija, nego i modna obuća za opušteno i ugodno bavljenje svakodnevnim aktivnostima.

4. Asics GT-2000 3

Izuzetno udobne tenisice koje su pogodne za široki spektar rekreativnih trkača, čak i za one koji sudjeluju na raznim cross-country natjecanjima. Optimalno amortiziranje osigurava GEL tehnologija pod prstima i na području pete, a u sredini tenisice je SOLYTE materijal za dodatnu udobnost i očuvanje energije. DUOMAX uložak na unutarnjoj strani pete omogućava precizniju stabilizaciju pete, a jezik od mekšeg materijala omogućuje optimalan gaz. Za prozračnost tu je dio iz ASICS GEL-2000 tenisica sa rupicama za zrak, posebna AHAR guma koja pruža dodatnu podršku.

5. Mizuno Wave Enigma 4

Ovo je za sve dobro istrenirane trkače koji zahtijevaju optimalnu kombinaciju stabilnosti, brzine i dobre amortizacije. Wave sustav za apsorpciju u Mizuno tenisicama instaliran je duž cijele dužine potplate, što omogućuje stabilnu i ravnomjernu potporu stopala. Tu je i DYNAMOTION FIT tehnologija vezivanja, koja pruža prilagodbu obuće tijekom transfera težine od pete do prsta, a za pravilnu ventilaciju brine se Intercool sustav s rupama u potplati, koji hladi nogu. Bržem ispuštanju vlage doprinosi više otvora na gornjem vanjskom dijelu tenisica koja su najprikladnije za klasične trkače.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe