Maštovita karnevalska šminka? Nema problema!

24.2.2014. 15:02:54

Vrijeme karnevala jedno je od najisčekivanijih doba godine kada se možemo pretvoriti u koga ili što god želimo. Gradom se možeš prošetati kao životinja, lik iz crtanog filma ili u nekom drugom potpuno neočekivanom i originalnom izdanju. Koji god kostim odabrali za ovogodišnji karneval, sasvim sigurno će ga pratiti i promišljena i odgovarajuća šminka na licu, a možda i tijelu. Evo nekoliko prijedloga za maštovito karnevalsko šminkanje.

image

Karneval je idealna prilika za eksperiment. Bilo da se radi o bojama ili vrstama šminke, u vrijeme karnevala granice nema! Ako se inače ne usuđujete vani prošetati crveni ruž na svojim usnama, šljokice ili umjetne trepavice, karneval je pravo vrijeme za sve to. I još mnogo više :) Karnevalsku šminku određuje kostim s obzirom da o njemu najviše i ovisi način i vrsta šminke koju planiraš staviti. A osim šminke, možda je pravo vrijeme za duge crvene ili ružičaste trepavice, ukrasne kristaliće za lice ili kakvu ekstravagantnu periku.

Nedostaje ti još samo to da bi tvoj karnevalski kostim bio kompletan i savršen? KLIKNI OVDJE i provjeri bogatu ponudu karnevalskih dodataka!

Prije nego se odlučiš za kupovinu karnevalske šminke raspitaj se i istraži sastav pojedinog proizvoda, ne želiš cijeli dan na licu nositi agresivne boje koje će naštetiti koži. Prije upotrebe nove šminke na lice nanesi hidratantnu kremu kao podlogu kako bi koža bila barem donekle zaštićena i nahranjena. Za bojanje lica trebat će ti i poneki komad kozmetičkog pribora – spužvice, kistovi, četke, a vjerojatno i glitter, kristali i drugi ukrasi za kožu. Evo na primjer ako se želiš maskirati u vječno omiljen lik miša za šminku ćeš trebati svijetlu nijansu podloge. Iznad očiju, sljepoočnica, obraza i brade bijelom bojom iscrtaj osnovu a nakon toga kistom nanesi i crnu boju. Istom bojom iscrtaj uzorak iznad obrva, mišji nosić i brkove, a  točka na i neka budu šljokice koje moraš nanijeti na samom kraju.

Posebno među dječacima, omiljena karnevalska maska je neustrašivi Spider-Man. Kako oslikati strašno paukovo lice? Prvo crnom bojom napravi dva velika kruga oko oka koje ćeš ispuniti bijelom bojom. Potom crnom bojom iscrtaj paukovu mrežu po licu – to ćeš najlakše napraviti ako iz središnje točke (između očiju) povučeš crte preko cijelog lica, čela i brade koje kasnije trebaš ispuniti crvenom bojom. I stari i mladi za karneval rado odabiru kostime životinja, a posebno je omiljen kostim mačke. Ako je to i tvoj ovogodišnji kostim, evo kako se možeš našminkati. Spužvicom nanesi bež nijansu na područje iznad očiju, sa strane obraza ui na vrh nosa. Nos i dio oko očiju oboji bijelom bojom, a smeđom naslikaj pruge i nekoliko tigrastih točaka. Crnom obrubi nosi naslikaj brkove – i mačka je spremna za party!

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe