Koji su najjednostavniji načini za skidanje šminke?

2.4.2014. 16:02:11

Ako si i ti jedna od pripadnica ženskog roda koja se svakodnevno šminka, onda dobro znaš koliko je važno redovito skidati šminku, odnosno dozvoliti koži da diše. Važno je svakodnevno skinuti sve ostatke pudera, korektora, šminke, maskare i sjenila bez obzira što vam se to ponekad čini napornim i dugotrajnim. Što možeš napraviti da skidanje šminke bude učinkovito i bez iritacije kože?

image

Pobrini se za proljetni izgled odabirom šminke u pastelnim bojama! KLIKNI OVDJE i pregledaj ponudu make-up renomiranih brandova ...

Redovito skidanje šminke jednostavnije je sa upotrebom namjenskih kozmetičkih sredstava poput mlijeka ili tonika za skidanje šminke, odstranjivača šminke oko očiju ili maski za čišćenje lica. Vjerojatno znaš da je obično najteže skinuti tvrdokornu maskaru sa trepavica i olovku sa očiju, a definitivno ne pomaže ni osjetljivu kožu na tom području lica. Često na trepavicama ostanu komadići vate pa je možda bolje koristiti pamučnu krpicu namočenu sredstvom za čišćenje. Ako želiš izbjeći tamne krugove oko očiju, nastalih zahvaljujući maskari, vodootpornu šminku skidaj proizvodima na uljnoj osnovi.

Što ako tvoja koža ne trpi razne kreme i maske?  Žene često za skidanje šminke koriste dječje vlažne maramice jer misle da su dovoljno nježne i blage i za osjetljivu kožu lica. Ipak, kozmetička stručnjakinja Laura Mercier upozorava da te vlažne maramice ne sadrže sastojke potrebne da bi se šminka skinula sa lica i ne preporuča da ih se koristi.

Prema mišljenju mnogih žena, odlično sredstvo za čišćenje lica je kombinacija sode bikarbone i meda koja dobro djeluje na svaki tip kože. Tvrdokornu šminku možete ukloniti uz pomoć maslinovog ulja koji usput ima i brojne druge blagotvorne učinke na vašu kožu, a dobrodošla alternativa maslinovom ulju je upotreba ulja za njegu djece. Nema druge nego isprobati, zar ne? Na primjer, sigurno nisi znala da maskaru i olovku za oči možeš skinuti sa nekoliko kapljica mlijeka na komadiću vate – brzo, jednostavno i prirodno!

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe