Kako učinkovito zaštititi pametni telefon od oštećenja?

10.10.2014. 14:39:17

Možeš li zamisliti da tvoj novi pametni telefon slučajno padne na pod, razbije se i postane potpuno beskorisan? Unatoč svojoj praktičnosti, ove tehnološke spravice su izuzetno osjetljive i krhke jer lako može doći do pada na pod, prodora vode i mnogih drugih strukturalnih oštećenja. Srećom, postoji dobar broj dodataka i savjeta koji mogu značajno poboljšati sigurnost i produljiti životni vijek tvog uređaja.

KLIKNI OVDJE I POTRAŽI NAJBOLJU ZAŠTITU ZA SVOJ PAMETNI TELEFON!

image

1. Zaštiti uređaj s kvalitetnom maskicom koja djeluje kao neka vrsta školjke kako bi zaštitila tvoj telefon od pada na tvrde podloge. Za najbolju zaštitu, preporuča se koristiti kompaktne gumirane maskice, pa su najkvalitetnije one sa dva sloja; čvrstog polikarbonatnog sloja i robusnog gumenog ovoja koji se namjesti oko telefona.

2. Na zaslon stavi zaštitnu foliju. Na tržištu dodatne opreme za GSM telefone dostupan je širok izbor zaštitnih folija, od kojih svaka donosi svoje prednosti. Osnovna zaštita je obično dostupna po prilično niskoj cijeni, a u slučaju da je tvoj telefon često izložen potencijalnom oštećenju (primjerice, na gradilištu), možeš odabrati napredniju zaštitu zaslona od debljih vlakana.

3. Ne diraj telefon mokrim rukama. Možda se ovaj savjet čini prilično bespotreban, ali u stvarnosti to nije tako. Što ako te nazove vrlo važna osoba taman za vrijeme pranja posuđa? U žurbi slabo obrišeš ruke, pa voda može ući do unutarnjeg hardvera telefona, što može uzrokovati veliku štetu.

4. Pobrini se za sigurno nošenje svog telefona. Držanje u džepu sigurno nije najučinkovitiji način, stoga nabavi praktičnu torbicu. Ali nije svaka torbica pogodna za tvoj model telefona, tako da prije kupnje trebaš provjeriti da dimenzije torbice odgovaraju tvom mobilnom uređaju.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe