Kako očistiti bubanj laserskog printera?

7.11.2014. 14:14:32

Da li tvoj laserski printer, kada printaš dokumente kod kuće ili u uredu, preko cijele stranice ostavlja crne mrlje? Problem vjerojatno možeš jednostavno riješiti tako da očistiš bubanj pisača, pa smo u nastavku za tebe pripremili nekoliko jednostavnih koraka.

image

AKO KVALITETA ISPISA NA LASERSKOM PRINTERU VIŠE NIJE PRIHVATLJIVA, KLIKNI OVDJE I PROVJERI PONUDU BUBNJEVA ZA LASERSKI PRINTER!

1. Isključi laserski printer, isključi ga iz računala i izvadi ladicu za papir. Pričekaj oko 15 minuta, da se sve komponente ohlade.

2. Stavi zaštitne rukavice, u blizini rastvori novinski papir i pažljivo otvori kućište pisača. Izvuci toner i stavi ga na novinski papir.

3. Provjeri unutrašnjost pisača da saznaš kako ukloniti bubanj. Možda ga jednostavno izvučeš pritiskom na mehanizam za zaključavanje, a u nekim slučajevima, potrebno je najprije ukloniti valjke za printanje. Ako ne znaš točno kako to napraviti, pogledaj upute za uporabu.

4. Ukloni bubanj printera pri čemu pripazi da ne dođe u dodir s oštrim površinama koje mogu ostaviti udubljenja na njemu. Stavi ga na površinu prekrivenu novinama.

5. Uz pomoć posebne krpe za čišćenje tonera, obriši bubanj izvana. Vatom natopljenom sa 99% izopropilnim alkoholom očisti mrlje koje je toner ostavio na bubnju.

6. Iz unutrašnjosti pisača  sa kistom odstrani boju koja se možda razlila, a zatim očisti prljavštinu između manjih dijelova unutar kućišta printera.

7. Vrati bubanj natrag u printer i budi siguran da sjedne na svoje mjesto. S posebnom krpicom pažljivo obriši toner i vrati natrag u uređaj, a zatim zatvori printer i namjesti ladicu za papir.

Laserski printer nakon čišćenja nemoj koristiti barem 30 minuta da sve komponente sigurno sjednu natrag na svoje mjesto.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe