Odlične ideje za proljetno uređenje vrta i terase

23.3.2015. 10:35:41

Svake godine početkom proljeća obraduju nas novi trendovi uređivanja okućnice, vrtnog namještaja i raznih dodataka za vrt, terase i balkone. I dok smo vam prošle godine pisali o vrtnom namještaju upadljivih boja i šarenih uzoraka, ovog vam proljeća donosimo pet trendi prijedloga kako urediti terasu, balkon ili vrt.

image

KLIKNITE OVDJE i provjerite ponudu vrtnog namještaja i opreme za vrt i okućnicu!

Veliki setovi namještaja od pruća

Iako je proteklih godina rasla popularnost pletenog namještaja od umjetnog ratana, ove se godine prirodni materijali vraćaju u velikom stilu. Ako odaberete vrtnu garnituru od prirodnog ratana ili pruća vrbe nećete pogriješiti. Namještaj od pruća popularniji je no ikada a ako se pravilno održava može trajati godinama. Ne puca i ne kida se te zadržava svoju formu godinama. Ako se i ovlaži, neće puknuti. Treba ga nježno čistiti vlažnom krpom, ali i cijelog ga prelakirati lakom za brodove svakih godinu ili dvije, ovisno o tome koliko se namještaj koristi.

Vanjske prostorije

Ovaj prijedlog ograničen je na one koji raspolažu okućnicom i velikim vrtom. Ako je suditi po najavljenim trenovima vanjske prostorije poput kuhinja ili verandi ove će godine biti hit! Osmisliti, opremiti i urediti vanjsku prostoriju veliki je financijski zalogaj, ali konačan rezultat bit će vrijedan uloženog vremena, truda i novca. Velika vrtna kuhinja bit će idealno mjesto za roštiljanje, druženje sa prijateljima i obitelji, za opuštanje i uživanje.

Vanjska rasvjeta 

Ako govorimo o dodacima u uređenju vrta ili terase, razmislite o nabavci lanterni koje su ove godine mnogo popularnije od tradicionalnih rasvjetnih tijela poput lustera ili lampica.  Lanterne možete rasporediti po rubovima vrta ili stuba ili na sredinu stola, a možete ih i objesiti po vrtu na grane stabala ili rubove ograde. Kombinirajte lanterne različitih materijala (papira, stakla) i različitih oblika, odnosno veličina.

Otomani

Ove će godine i otomani biti iznimno poželjni u uređenju vrtova i terasa, Donekle je i njihov odabir ograničen prostorom kojim raspolažete, ali s obzirom da dolaze u različitim veličinama i oblicima vjerujemo da možete pronaći model koji će odgovarati i vašoj terasi. Otomani su elegantan komad namještaja koji će se uklopiti u već postojeću garnituru i organizaciju vrtnog namještaja. Možete ih birati i s obzirom na materijal od kojeg su napravljeni, nama se posebno sviđaju otomani od pruća!

Ekološki osviješten namještaj

Ekološka osviještenost postaje prioritet i kod odabira namještaja pa čak i kod uređenja naših vrtova i terasa. Ove su godine prirodni i održivi materijali popularniji nego ikada. Razmislite o takvom odabiru jer osim što ćete njime utjecati na smanjenje emisije ugljika, pridonijet ćete zaštiti okoliša i vjerojatno poduprijeti lokalne proizvođače. A pored svega toga, imat ćete predivan namještaj u svom vrtu. U skladu s tim, drvo, namještaj i dodaci od drva ove se godine vraćaju u velikom stilu. 

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe