Dječji bicikli - 6 najboljih modela za djevojčice i dječake

25.3.2015. 11:32:39

I odraslima je teško odabrati odgovarajuću veličinu bicikla, a kamoli djeci koja tako brzo rastu. Dječje bicikle obično dijelimo s obzirom na veličinu kotača, i to u rasponu od 12 do 24 inča dok je standardna veličina kotača na biciklima za odrasle 26 inča. Prije kupovine dječjeg bicikla obavezno imaj na umu da će vožnja na premalom ili prevelikom biciklu biti iznimno neudobna i otežana. U nastavku pogledaj 6 top modela dječjih bicikala s njihovim glavnim karakteristikama i uživaj u proljetnim vožnjama u društvu najmlađih biciklista.

image

JUMPERTREK QUICKER BOY 20"  

Ovaj bicikl veličine kotača 20 inča primjeren je djeci minimalne visine 120 cm, odnosno djeci od 6 godine nadalje. Quciker Boy je kvalitetan brdski bicikl, provjerene geometrije i kvalitetne Shimano mehanike. Ima 6 brzina, a možete ga odabrati u tri kombinacije boja: crno-bijela, plavo-bijela i crveno-žuta.

NORCO DETONATOR 24"

Ovaj 24 inčni bicikl namijenjen je djeci od 8 godina starosti, odnosno djetetu minimalne visine od 127 cm. Model ima 14 brzina, a malo više je primjeren je djeci koja imaju iskustva na biciklu i koja s ovim modelom mogu uživati u početničkoj off-road vožnji ili urbanim avanturističkim stazama.

GIANT XTC JR 1 LITE 20"  

Dostupan u 20 i 24 inčnim veličinama kotača te inspiriran Giantovim brdskim biciklima za velike, XtC Jr. je savršen za učenje i navikavanje mladih vozača na vožnju po brdskim stazama. Sa aluminijskim okvirom i brdskim gumama, ovaj bicikl spreman je za prve avanture. Dostupan je u plavo-crnoj boji, 20 inčne kotače odaberite za klince minimalne visine od 120cm, a 24 inčne kotače za one malo više, od 127 cm.

TPT BIKE IDOL 20"

Ovaj povoljan TPT Bike model dolazi u veličini kotača od 20 inča. Radi se o biciklu sa čeličnom ramom, Shimano ručicama mjenjača i čak 18 brzina. Dolazi u crno-bijeloj izvedbi, a radi se o dječjem biciklu koji je svojom veličinom namijenjen klincima minimalne visine 120 cm.

KROSS JULIA  24"

Ovaj Kross bicikl dizajniran je posebno za djevojčice. Radi se o kvalitetnom biciklu, aluminijske rame koji ima 3 brzine, Shimano Nexus opremu i stražnji nosač na koji se može ugraditi košara. Dolazi u veseloj kombinaciji bijele i roze, a namijenjen je djevojčicama od 127 cm visine.

KROSS RACER 16"

Kross Racer je odličan model za bicikliste početnike, Racer ima veličinu kotača od 16 inča i namijenjen je djeci od 4+ godine, odnosno minimalne visine 104 cm. Radi se o modelu sa aluminijskom ramom, bez brzina, sa po jednom prednjom i stražnjim nožnom kočnicom. Dostupan je u nekoliko kombinacija boja, a dolazi i sa pomoćnim kotačima. 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe