Znaš sve načine kojima se možeš riješiti dlačica?

27.5.2014. 14:47:11

Ljeto je praktički pred vratima, temperature rastu i mnogi su već u kratkim rukavima koji razotkrivaju malo više gole kože. Sve više ljudi želi postići glatku kožu bez dlačica, i služe se raznim metodama kako bi ih učinkovito odstranili. Saznaj sve prednosti i mane najpopularnijih tretmana za uklanjanje dlačica.

image

Pripremi se za ljeto i pobrini za glatku kožu bez dlačica! KLIKNI OVDJE i provjeri različite modele depilatora ...

Brijanje je vjerojatno jedan od najraširenijih metoda uklanjanja dlačica, ne zahtijeva puno vremena, relativno je jeftino i bezbolno, posebno u usporedbi sa drugim metodama. Svakako je pri tome bolje koristiti pjenu za brijanje koja će zaštiti kožu od grubih poteza žiletom. Dlačice nipošto nemoj brijati „na suho“, čistu britvicu uvijek povlači u smjeru rasta dlačica jer će se u suprotnom koža pretjerano nadražiti a mogle bi se pojaviti i neugodne urasle dlačice. Ako slučajno dođe do urastanja dlačica, nadražena područja nemoj dirati ni istiskivati, preporučuje se upotreba nježnog pilinga koji će odstraniti stanice mrtve kože sa površine.

Depilirati se možeš i depilacijskom kremom koja sadrži kemijske spojeve koji će omekšati dlačice do korijena. Postupak je potpuno bezbolan i koža ostaje glatka duže vremena, a novo izrasle dlačice su znatno mekše. Mana depilacijskih krema je u njihovom neugodnom mirisu i u činjenici da je cijeli proces depiliranja kremama pomalo neuredan.

Depilacija voskom je još jedan popularan način uklanjanja dlačica. Radi se o učinkovitoj metodi koja će znatno usporiti rast dlačica, bilo da se depilirate hladnim ili toplim voskom. Iako je moguće u drogerijama kupiti sav pribor za depilaciju voskom ipak se preporuča prepustiti se rukama profesionalki i depilaciju voskom napraviti u kozmetičkom salonu.   

Na kraju, spomenut ćemo čupkanje dlačica – ovo definitivno nije metoda kojom biste depilirali velike površine kože, ali je i dalje najučinkovitija kada se želiš riješiti sitnih dlačica na licu. U ovoj se metodi uglavnom koristi pinceta, ali popularno je i čupanje dlačica koncem (tzv. threading) koji se izvodi brzim potezima stezanja i širenja konca te se pritom zahvaća i najsitnija dlačica koja se čupa iz korijena. Naravno, tu su i brojni modeli depilatora koje možeš koristiti, potom laserskih tretmana kojima će se ukloniti i sam korijen dlačice, a jedina metoda koja jamči trajno uklanjanje dlačica jest elektroliza kojom se uništava korijen i folikula dlake.   

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe