Sitne prepravke u postavkama telefona jamče kvalitetniji zvuk razgovora

27.5.2014. 16:25:25

Unatoč fascinacijama kamerama na telefonima, aplikacijama, igrama koje imamo na njima i drugom sadržaju, kvaliteta zvuka će uskoro ponovno doći na vrh liste prioriteta kod odabira novog pametnog telefona.

image

Populacija nam ne postaje mlađa, i sve će više ljudi koristiti svoj pametni telefon kao glavni telefon (možda i jedini!) u kućanstvu. Čuli smo već prigovora kako proizvođačima pametnih telefona kvaliteta zvuka i nije najvažnija funkcija o kojoj brinu prilikom proizvodnje novih i sve sofisticiranijih modela.

LOŠA KVALITETA ZVUKA ONEMOGUĆAVA TI OBAVLJANJE POZIVA? KLIKNI OVDJE i provjeri ponudu raznih modela telefonskih slušalica...

Jedan od najvećih poboljšanja kvalitete zvuka, u zadnje vrijeme, je HD zvuk čija tehnologija podrazumijeva kvalitetniji prijenos zvuka zahvaljujući upotrebi šireg frekvencijskog raspona koji se za tu svrhu koristi. Usluga HD zvuka dostupna je već nekoliko godina u Hrvatskoj preko jednog od domaćih mobilnih operatera, a osim operaterske usluge potreban vam je, naravno, i uređaji koji tu tehnologiju podržava.  

Kako usluga ipak nije široko dostupna, i podrazumijeva određene prilagodbe, donosimo vam tri koraka kojima možete pokušati poboljšati kvalitetu zvuka na mreži i telefonu koje trenutno koristite. 

1. Pojačaj zvuk

Iako se ovaj korak čini očitim, mnogi od korisnika ne mijenjaju tvorničke postavke svojih telefona, a predodređena jačina zvuka sigurno je manja od optimalne, potrebne za obavljanje razgovora i primanje poziva u bučnim situacijama.  Ovaj vam se savjet možda čini prejednostavnim, ali vjerujte, ponekad se dogodi da korsnici greškom u postavkama telefona pojačaju zvuk telefona (glasnija zvonjava ili reproducirani sadržaji), umjesto da promjene postavke i pojačaju zvuk razgovora.   

2. Koristi slušalice

Ako imate problema sa glasnoćom zvuka razgovora, razmislite o upotrebi slušalica. I to onih koje pokrivaju oba uha jer će takvi modeli pomoći reducirati vanjsku buku pa ćete se moći usredotočiti na razgovor. 

3. Provjeri postavke

Neki Andorid telefoni, poput Samsung, LG i Sony telefona dozvoljavaju vam da podešavate postavke kvalitet zgvuka unutar glavnog izbornika. Na posljednjim modelima Samsungovih telefona ove se postavke nalaze u okviru postavki melodija i zvuka, a nazivaju se Smanjenje buke (Noise Reduction) i Uredi zvuk poziva (Personal Call Settings) 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe