Šest savjeta za blistav ljetni ten

26.6.2014. 16:39:10

Ljeto uvijek prolazi u znaku pokazivanja lijepog tena i preplanule kože. No, da bi pri tome izgledali dobro, potrebno je neko vrijeme za pripremu i njegu kože kako bi se ispravili svi negativni učinci zanemarivanja kože tokom jeseni, zime i proljeća. Donosimo vam šest podsjetnika s kojima će vaša koža ovog ljeta zablistati.

image

1. Piling – na ovo ne želite zaboraviti. Vaše tijelo odbacuje stanice kože svake minute, svakog dana. Ako ih se ne rješavate redovito, koža će izgledati dosadno i suho. Ne važno koliko losiona za tijelo koristite, teško da će vam koža blistati bez redovitog pilinga. 

2. Brijanje na pravi način – brijanje nogu zimi zaista ne čini veliku razliku, pogotovo kada znate da vam noge još dugo neće ugledati svjetlo dana. Ali, lijeni zimski dani sada su za nama a mi vam savjetujemo da izaberete kvalitetan brijač i kvalitetnu kremu za brijanje koji neće na koži uzrokovati porezotine i veliku nadraženost kože. Umjesto kreme za brijanje izaberite losion koji će dodatno navlažiti kožu, a ako ste u žurbi može poslužiti i regenerator za kosu. 

3. Hidratizira kožu – potražite ljetni losion za tijelo kojeg nećete zaboraviti nanositi. Ljeto je vrijeme kada trebate pospremiti teške i guste zimske kreme i losione za tijelo. Nećete imati dovoljno vremena i strpljenja čekati da se takve kreme upiju, zato izaberite neku koja je lagana i prozračna i koja se brzo upija. 

4. Ne zaboravi na stopala – davno smo spremili zimske čizme, vrijeme je ljetnih sandala. Imate dvije opcije, otići na pedikuru ili ju napraviti kod kuće. Prvo što trebate je sastrugati mrtve stanice kože, a to ne mora biti veliko iskušenje. Držite piling za stopala pri ruci i za vrijeme tuširanja sjetite ga se nanijeti, barem nekoliko puta tjedno. Primijetit ćete razliku!

5. Novi lak za nokte – kupite novi lak za nokte u nekoj za vas neuobičajenoj nijansi. Dozvoljene su sve nijanse i boje, dapače. Nokte na stopalima obojite u nijanse kojima inače ne biste lakirali nokte na rukama, teško da ćete pogriješiti. 

6. Kupi novu kremu za sunčanje - bacite sve prošlogodišnje kreme koje vas štite od sunca i zamijenite ih novima. Kreme za sunčanje ne mogu trajati vječno, a kako ih uglavnom premalo nanosimo, nerijetko se dogodi da imamo bočicu, dvije od prošlih ljetovanja. Kako biste bili sigurni da vam pružaju potrebnu zaštitu, provjerite rok trajanja i redovito kupujte nove. I ne zaboravite, najvažnije ih je koristiti i redovito stavljati.    

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe