Komentari

Prije 6 mjeseca

CANON digitalni fotoaparat Powershot G7X

CANON digitalni fotoaparat Powershot G7X II

Odlična kamera

Prije 2 godine

NIKON fotoaparat COOLPIX P900 crni

NIKON fotoaparat COOLPIX P900 crni

Odličan fotoaparat!!

Prije 4 godine

CANON digitalni fotoaparat POWERSHOT SX 60

CANON digitalni fotoaparat POWERSHOT SX 60 HS

Primjetio sam da aparat u opciji "AUTO" radi "neoštre" slike, jer je prespor za naštimavanje parametara OŠTRINE - i onda okine, a slika bude mutna=ne izoštrena, a predmeti su stacionarni, - a što je vrlo ružno ! također je i expozicija preduga, i predmeti i u najmanjem pokretu budu neoštri U Canonovom Foto-servisu to niječu, i ponašaju se kao > "Klavirštimeri" koji podučavaju klavir majstora - "sviranju"<, a garancija mi uskoro ističe !? NISAM NIKAKO ZADOVOLJAN.- i POGRIJEŠIO sam što sam ga kupovao !!! Žalosno je što se i drugi ne javljaju, i iznose svoja mišljenja, što bi pridonijelo RAZMJENI ISKUSTAVA.....??????

5 pitanja koja trebate postaviti prije kupovine digitalnog fotoaparata

30.7.2014. 11:37:43

Obrati pozornost na ovih pet pitanja prije nego odabereš novi digitalni fotoaparat.

1. Treba li ti uopće fotoaparat? 

Pretpostavimo da imate pametni telefon i pretpostavimo da vaš pametni telefon, baš kao  i većina njih, ima i pristojnu kameru za snimanje. Štoviše, vaš telefon vjerojatno ima kameru dovoljno dobru ne samo za snimanje fotografija, već i video uradaka  visoke rezolucije. Osim toga, neki modeli telefona imaju kamere sa vrlo sofisticiranim funkcijama i mogućnostima koje bi trebale zadovoljiti i naprednije korisnike. 

2. Želiš li kameru sa optičkim zoomom? 

Ako je odgovor da, vjerojatno vas neće zadovoljiti kamere na mobitelima. Iako mobiteli uglavnom imaju mogućnost zumiranja, nemaju optičku leću već koriste digitalni zoom koji samo uvećava centralni dio fotografije bez povećanja ostalih detalja. Digitalni zoom uglavnom smanjuje kvalitetu fotografije, posebno ako puno zumirate. 

3. Trebali ti robusna vodootporna kamera? 

Još jedna odlika koja razlikuje digitalne fotoaparate od onih na pametnim telefonima ili tabletimaje upravo ta robusnost i izdržljivost određenih modela fotoaparata. S takvim fotoaparatima možete plivati i roniti do određene dubine (navedena na pojedinim modelima) u određenom vremenskom periodu. 

4. Želiš li snimati fotografije sa boljom bljeskalicom? 

Gotovo svi pametni telefoni i tableti imaju prilično slabe LED bljeskalice. Pa ako želite bolje osvjetljenje na svojim fotografijama, prosječan digitalni fotoaparat trebao bi biti dovoljan. Neki modeli imaju čak i manualne kontrole za povećanje ili smanjenje osvjetljenja bljeskalice. 

5. Žudiš za fotografijama bolje kvalitete? 

Iako su pametni telefoni daleko napredovali po pitanju kvalitete fotografija, digitalni fotići i dalje imaju veće senzore te veće i bolje leće što su dva glavna faktora u postizanju kvalitetnijih fotografija i video uradaka.    

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2020 sMind d.o.o.