Komentari

Prije 3 mjeseca

Castrol ulje Power 1 racing 2T 1L #TTS

Castrol ulje Power 1 racing 2T 1L #TTS

Najbolje ulje za 2T Crossere i Enduro motore, 1 Deci na 4 litre i teraj dokle oces. Podmazuje najbolje ne sakuplja se u auspuhu itd! Sve preporuke!

Pripremite automobil za zimu u 7 koraka!

22.10.2014. 13:07:48

Pošteno je zahladilo proteklih nekoliko dana i, a ako već niste, krajnje je vrijeme da i svog limenog ljubimca pripremite za zimu! Evo što biste trebali napraviti:

1. Promijenite ulje. Što je vani hladnije to bi motorno ulje trebalo biti nižeg viskoziteta. Najbolje je odabrati ulje koje specificira proizvođač samog automobila pa svakako provjerite i držite se uputa!

2. Napunite rezervoar tekućine za hlađenje.  Da, i za vrijeme zimskih mjeseci treba kontrolirati razinu tekućine za hlađenje jer osim pregrijavanja, ista sprječava smrzavanje. 

3. Provjerite akumulator i kablove za paljenje motora. Akumulatori slabo podnose veliku hladnoću pa se u svakom slučaju uvjerite da je s akumulatorom sve u redu, imajte kablove za paljenje pri ruci u slučaju da se akumulator nenadano isprazni. 

4. Stavite zimske gume.  Za odabir zimskih guma posavjetujte se sa uputama proizvođača automobila, a prije odabira svakako pogledajte ovogodišnji HAK-ov opsežni test zimskih guma. Vozačima koji žive u područjima u kojima zimske gume nisu obavezne preporučamo da pri ruci imaju lance za gume. 

5. Provjerite tlak u gumama. Pritisak u gumama se smanjuje kako temperatura pada pa redovito provjeravajte tlak u gumama. 

6. Pazite na stakla i preglednost. Nadopunite tekućinu za pranje stakala sa zimskom tekućinom za vjetrobranska stakla kako biste spriječili smrzavanje. Svakako, u automobilu pri ruci uvijek imajte i strugače snijega i leda sa automobila. 

7. Pripremite „zimsku“ prvu pomoć. Nikada ne znate što se sve može dogoditi, posebno ako puno vremena provodite na cesti. Pripremite „zimsku“ prvu pomoć za automobil koja uključuje deku, ekstra rukavice, čizme, svjetiljku, osnovni alat. Zamjenska guma i odgovarajući pribor za zamjenu se podrazumijevaju. 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2020 sMind d.o.o.