Kupovinom klime ne brinite za ljeto i visoke temperature

1.5.2017. 11:39:36

Klima uređaji su danas gotovo obavezna oprema svakog kućanstva. Možda baš i ti ove godine planiraš kupiti klima uređaj? S obzirom na to da postoje različiti tipovi uređaja, prije kupovine svakako provjeri koja vrsta klime odgovara tvojim potrebama. Razlikujemo prijenosne, zidne, prozorske, split izvedbe, kanalne, stropne i druge, još kompleksnije uređaje.

PROVJERI OVE 4 KLIME I PRIJE KUPOVINE ODABERI PRAVU ZA SEBE:

image

Uobičajen izbor su zidne klime

Zidni klima uređaji su namijenjeni ugradnji na zid, najčešće imaju mjesto neposredno pod stropom. Predstavljaju cjenovno najugodnije i najčešće korištene vrste klima uređaja, a nude i brojne funkcije poput tihog rada, kontrolirane razine vlažnosti, čišćenja i ioniziranja zraka te upravljanje putem pametnog telefona. 

Među najgledanijim modelima zidnih klima uređaja na jeftinije.hr našao se model LG Eco Inverter V E12EL koji ima ugrađeni antibakterijski filter za održavanje zdravlja korisnika. Mikro filter učinkovito uklanja štetne tvari poput peludi i čestica prašine. LG klima uređaj odlikuje i niska potrošnja energije, a jednostavan je i lagan za upotrebu. 

Po popularnosti je među zidnim klimama pri vrhu model Daikin FTXS-K/G PROFESSIONAL koji se može pohvaliti posebno tihim načinom rada, modernim dizajnom u kristalno bijeloj boji. Koristeći ovaj klima uređaj smanjuje se potrošnja električne energije za 80 posto kada je u mirovanju jer se uređaj sam prebacuje na štedljiv način rada kada u prostoriji ne raspozna nikoga u 20 minuta. 

Prijenosna klima ne treba montažu

Prijenosni klima uređaji koriste se onda kada nije moguće ugraditi vanjsku jedinicu. Uređaj se može premještati iz jedne prostorije u drugu pa kupovinom ovakve klime možete izbjeći troškove montaže. Iako ne zahtjeva montažu, prijenosnom klima uređaju trebaš osigurati odvod za topli zrak, obično se za to koristi odškrinut prozor ili se mora napraviti rupa u zidu. Za hlađenje kondenzatora prijenosni klima uređaji upotrebljavaju unutarnji, ohlađeni zrak koji zamjenjuje vanjski vrući zrak. Učinkovitost ovakvog klima uređaja nešto je slabija, koriste se uglavnom za lokalizirano djelovanje. 

Ako si u potrazi za prijenonim klima uređajem, provjeri model GREE Koobe GPC08AH-K3NNC5D koji je jedan od najpopularnijih modela u svojoj kategoriji na jeftinije.hr. Kapacitet hlađenja ovog modela iznosi 2,35 kW, a radi se o kompaktnom uređaju dimenzija 87 x 30 x 37.5 centimetara i težine 27 kg. Klima uređaj Gree Koobe je energetske klase A. 

Još jedna verzija su klime bez vanjske jedinice koje su primjerene kada vanjske jedinice nije moguće montirati. Radi se o ekonomičnijem rješenju od prijenosnog klima uređaja jer za razliku od njih za hlađenje kondenzatora koriste vanjski zrak; odnosno, potrebno im je osigurati odvod u zidu promjera 160mm. 

Split klima uređaji imaju više unutarnjih jedinica

Danas su često u upotrebi split sustavi klima uređaja koji se sastoje od jedne vanjske i nekoliko unutarnjih jedinica. Radi se, s jedne strane, o isplativim klima uređajima s kojima se može uštedjeti na prostoru i novcu, ali opet s druge strane postoji i opravdan strah od kvara u slučaju kojeg je potrebno zamijeniti cijeli sustav. 

Među sobom se split sistemi razlikuju s obzirom na vrstu i broj unutarnjih jedinica koje mogu biti zidne, stropne, podne, kanalne ili kazetne. Jedan od najpopularnijih modela koji se može kombinirati sa split sistemima je MITSUBISHI ELECTRIC Klima uređaj MSZ-HJ25VA / MUZ-HJ25VA. U slučaju da želiš kupiti split klima uređaj moraš znati da se zbog mogućnosti kombiniranja snage i broja unutarnjih jedinica takve klime uglavnom prodaju kao odvojene vanjske i unutarnje jedinice. 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe