Koja je najbolja oprema za uređenje vrta?

1.5.2017. 13:42:47

Želiš imati uredne i sa pažnjom uređene travnjak i okućnicu? Mnogi to priželjkuju, a kako bi se želje pretvorile u stvarnost potrebno je uložiti vrijeme, ali i novac u kvalitetan i pouzdan alat. U suprotnom, okućnica će biti zapuštena i neuredna i sigurno u njoj nećeš uživati i hvaliti ju posjetiteljima. Ne brini, u nastavku pročitaj nekoliko savjeta i prijedloga kvalitetne opreme za uređenje s kojom ćeš na jednostavan način voditi brigu i održavanje.

image

PRIJE KUPOVINE PROVJERI VELIKU PONUDU VRTNIH PILA I ŠKARA ZA BESPRIJEKORNO UREĐENU OKUĆNICU! 

Znaš li uopće koliko često treba kositi travu?

Iskreno, mi nismo znali. Krenimo redom; košnja je jedna od neizbježnih poslova ako želiš ostvariti naum i imati uredan vrt ili okućnicu. Redovito orezivanje trave omogućuje joj gust rast i učinkovito ju štiti od određenih vrsta korova. I onda, koliko često moraš kositi? Što češće, to bolje :), posebno u proljeće i ljeto. Ako se trava kosi nakon što je previše zarasla, bit će gruba i ne toliko lijepa. Opće je pravilo da ju treba pokositi čim dosegne dvostruku visinu od optimalnog reza. Ako se pitaš koliko nisko možeš pokositi travu, imamo još jedan praktičan savjet – ukrasnu travu možeš kositi do 0,75 centimetara visine i time se osloboditi većine korova dok malu grublju vrstu trave možeš kositi na visinu od 2 do 2,5 centimetara kako bi oslabila njen daljnji rast. 

Koja vrsta kosilice će ti najbolje služiti ovisi o površini kojom raspolažeš i o konfiguraciji terena. Za manje površine, do nekih 300 metara kvadratnih, primjerene su ručne kosilice manje širine, ali ako imaš travnjake veće površine biraj između benzinskih ili akumulatorskih kosilica. Bez obzira na to, za koju se kosilicu odlučiš obavezno ju moraš redovito održavati. Električne kosilice primjerice zahtijevaju redovite servise dok je ručnim kosilicama potrebno redovito uljiti i oštriti noževe. 

Za uređenje okućnice, sama kosilica nije dovoljna ...

Dakako, kosilica nije jedina oprema koja će ti trebati za urednu i lijepu okućnicu. U slučaju da u tvom vrtu rastu i stabla i razne grmolike biljke trebat će ti i vrtna pila ili električne škare s kojima možeš orezivati živicu. Među pilama, na raspolaganju su ti ručne, električne i motorne pile koje imaju različite dužine i debljine listova za različite debljine i veličine stabala. Među škarama možeš birati ručne ili električne, s tim da ručne mogu biti i teleskopske dok ove električne mogu biti škare za podrezivanje, škare za rezanje gustog grmlja te one za oblikovanje grma.

Niže pogledaj četiri prijedloga vrtnog alata vrhunske kvalitete s kojim ćeš urediti okućnicu tako dobro da će ti svi pozavidjeti. 

1. benzinska rotacijska kosilica EINHELL BPM 40 P 

Benzinska kosilica s visokokvalitetnim 4-taktnim motorom od 1.3 kW osigurava visoku perfekciju i pouzdanost, tihi rad, ekonomično funkcioniranje, mnogo rezervne snage i dug radni vijek. Beskontaktno paljenje i automatska dekompresija, nude zajedno s okretanjem pomoću užeta montiranim na drški, lagan start bez potrebe za sagibanjem. Ergonomski dizajn drške i lagano sastavljanje čine je uslužnom za rad. Pouzdana otprema odrezane trave u vreću za sakupljanje osigurava visok stupanj ulaska trave.

 

 

2. električni trimer BOSCH ART 23 LI

Tražiš trimer? Provjeri model ART 23 LI koji donosi inovativnu Li-Ion tehnologiju priznatog proizvođača Bosch. Litij-ionska akumulatorska baterija omogućava do oko 1000 kvadrata košnje na samo jednom punjenju. Teleskopskim ručkama možeš lako prilagoditi visinu, a za udobnost pri radu pobrinut će se ergonomska ručka kosilice. Nit pruža vrlo precizan rez, a istovremeno štedi i energiju. 

 

 

 

3. motorna pila EINHELL GH-PC 1535 TC

EINHELL motorna pila GH-PC 1535 TC ima u prvom redu odlične sigurnosne postavke – zaštitni mehanizam koji će ugasiti pilu i zaustaviti lanac u svega nekoliko milisekundi te zaštitu za lanac koja će ga uhvatiti u slučaju da se otpusti sa ista pile. Robusna tučka osigurava sigurno korištenje i nošenje pile, a motor radi sa minimumom vibracija što će korisniku omogućiti maksimum udobnosti posebno prilikom dugih uporabi. Kapacitet spremnika za gorivo iznosi 2,6 litara, a 210 mililitara je kapacitet spremnika za ulje.  

 

 

4. električne škare za živicu EINHELL BG-EH 5747

Einhell električne škare za živicu su jak i pouzdan alat koji će ti dobro služiti u orezivanju živice, grmlja i manjeg drveća. Sa svojim dvostrukim oštricama postiže odlične rezultate i učinkovitost u upotrebi. Imaju motor snage 570 W a duljina oštrice iznosi 465 milimetara, a težina škara je tek malo iznad 3 kilograma. Rukovanje ovim električnim škarama olakšano je dvostrukom ručkom, a dolaze u paketu sa čvrstom torbom za siguran transport. 

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe