Super ideje za obiteljsku sportsku zabavu!

19.5.2015. 11:18:53

Pripremili smo ti nekoliko odličnih ideja za opuštenu sportsku zabavu u kojima može sudjelovati cijela obitelj. Od sada na obiteljskim piknicima i druženjima nikome neće biti dosadno jer se u predloženim aktivnostima mogu uključiti svi uzrasti i generacije. A usput, zašto se ne bi uživajući na svježem zraku pobrinuli i za svoje zdravlje?

image

1. stolni tenis – Vanjski stol za stolni tenis

Popularni ping – pong donijet će sate i sate zabave cijeloj obitelji! Slovi za jedan od najpopularnijih i najraširenijih amaterskih sportova na svijetu u kojemu dva ili više igrača reketom za stolni tenis prebacuju lopticu s jedne na drugu stranu stola odijeljenog mrežicom. Kako bi proljetni piknici i obiteljska druženja bila još zabavnija pogledaj ovaj Vanjski stol za stolni tenis koji je iznimno stabilan zahvaljujući metalnom okviru i središnjim nogama sa kotačima. Dimenzija je 274 x 76 x 152.5 centimetara, a ploča je napravljena od izdržljivog medijapana. Kada ga ne koristiš, stol se može praktično sklopiti i pospremiti pa zauzima minimalno prostora.

 

2. boćanje – HUDORA set za boćanje 72000  

Boćanje, bućanje, na buće ili na balote nazivi su ove iznimno popularne igre u našim krajevima. Po nekima korijene vuče iz Baskije, po drugima iz Italije i zaista se radi o tradicionalnoj popodnevnoj razbibrizi u kojoj uživaju sve generacije. Igrat se može i na ne uređenim površinama, a ne zahtijeva nikakvu posebnu snagu ni brzinu. Cilj igre je baciti boću ili balotu što bliže najmanjoj boći u igri, bulinu, a igrači pri tome nailaze na brojne zabavne prepreke. U Hudora setu za boćanje dobivaš 6 boći promjera 73 milimetra, težine 720 grama te jedan bulin, a sve je zapakirano u praktičnu torbicu za nošenje. 

 

3. košarka – samostojeći vanjski koš (visina 205 cm)

Zabava u dvorištu ili vrtu kuće bit će zagarantirana ovim samostojećim vanjskim košem. Možeš ga postaviti gdje god želiš bez potrebnih preinaka ili preuređenja prostora. Stalak koša mora se napuniti sa 50 kilograma pijeska ili 30 litara vode i spremna je za odabir najboljeg košarkaša u ekipi! Visina koša može se namjestiti po želji, od 165 do 205 centimetara pa je primjeren i klincima i odraslima, a jednostavnije prenošenje omogućit će kotači na postolju. Koš je otporan na vremenske uvjete pa ga ne treba premještati u slučaju kiše ili lošeg vremena. 

 

4. golf – Eurom set za minigolf

Ako obiteljsko druženje želiš napraviti malo posebnijim i neuobičajenim, predlažemo ovaj set za mini golf. Set sadrži 3 palice (visine 58 centimetara), 3 loptice (promjera 4 centimetra) te jednu rupu sa zastavicom koju morate pogoditi. Cijeli je set izrađen od čvrste i kvalitetne plastike u šarenim i veselim bojama, a zabavit će i odrasle i klince u veselom golferskom nadmetanju. 

 

 

Zašto bi u sportskim aktivnostima trebali sudjelovati obiteljski? 

Osim što su užasno zabavne, sportske aktivnosti u kojima može sudjelovati cijela obitelj imaju i edukativnu notu jer ćeš svojim angažmanom dati najbolji primjer klincima. Danas smo svi zalijepljeni za ekrane na pametnim telefonima, računalima i televizorima i sve manje smo angažirani u bilo kakvim tjelesnim aktivnostima. Posebno klincima, ali i odraslima potreban nam je kanal za oslobađanje energije, ali i način da razvijamo i njegujemo svoje fizičke i motoričke vještine preko kojih učimo i o timskom radu, natjecateljskom duhu, fair playu i lijepom ponašanju. 

Djetetu ćeš na ovaj način, zajedničkim angažmanom, približiti sport i aktivnosti u kojima ćete svi uživati. Djeci sport pomaže u socijalizaciji, spoznavanju svijeta koji ih okružuje, a steći će navike zdravog načina života koje će njegovati i u odrasloj dobi. 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe