S pravom zaštitom bez brige za sunce

21.5.2015. 14:55:13

Ljeto je sve bliže, stoga smo pripremili ove prijedloge kvalitetnih sredstava za zaštititu od štetnih sunčevih zraka, kojima se izlažeš dok ležiš na plaži. Nismo zaboravili ni koliko je važna njega kože nakon sunčanja, čemu često ne posvećujemo nikakvu pažnju. Pobrini se sada za potrebnu zaštitu kože od sunca, da bi izbjegao gužvu neposredno prije samog odlaska na more!

PRIJE KUPOVINE PROVJERI OVA 4 KVALITETNA SREDSTVA ZA ZAŠTITU KOŽE TIJEKOM I POSLIJE SUNČANJA:

image

1. Nivea Sun & Bronze ulje u spreju SPF 30

Prozirno, vodootporno ulje, svilenkasto nježne teksture sadrži učinkovit sustav UVA/UVB filtera koji pružaju trenutnu zaštitu. Jedinstveni ekstrakt pro-melanina potiče prirodne procese tamnjenja unutar kože. Za dugotrajnu preplanulost, 0% samotamnjenja. Jedinstveni ekstrakt pro-melanina NIVEA Sun Protect & Bronze ulja u spreju potiče prirodne procese tamnjenja unutar kože. Svilenkasta uljna formula štiti i hidratizira kožu za prekrasnu, dugotrajnu preplanulost.

2. Eucerin losion za zaštitu od sunca SPF 50

Ekstra lagani losion za zaštitu od sunca, vrlo visoka UVA/UVB zaštita (u skladu s EU preporukama) za tijelo. Losion štiti od oštećenja uzrokovanih djelovanjem sunca i dubinski jača kožu svojim trodimenzionalnim sustavom zaštite. Losion se brzo upija stoga nema ljepljivog osjećaja na koži. Vodootporan je, bez mirisa, za sve tipove kože, prikladan i za atopijski ekcem.

3. Cannaderm mlijeko poslije sunčanja Cannasol

Cannasol mlijeko poslije sunčanja sa nježno hladećim učinkom i panthenolom namijenjen je njezi osjetljive kože nakon sunčanja. Prirodna receptura mlijeka osigurava brzu regeneraciju, umirenje suncem nadražene kože. Mlijeko se jednostavno razmazuje i brzo upija i ne ostavlja na koži ljepljivi i masni film. Pogodno je za djecu od 3 godine kao i za jako osjetljivu kožu te kožu s kožnim problemima.

4. Eucerin umirujući gel poslije sunčanja After Sun

Proizvod posebice razvijen za potrebe kože osjetljive na djelovanje sunca. Krema-gel poslije sunčanja umiruje i obnavlja kožu opterećenu djelovanjem sunčevih zraka. Za profilaksu alergije izazvane suncem (polimorfna dermatoza) i za medicinski sigurnu zaštitu od sunčanih opeklina. Lagana i nemasna formula, ne sadrži mirise, ne sadrži emulgatore kako bi se smanjio rizik od iritacija, umiruje, hladi i regenerira kožu koja je pod stresom od sunčanja.

 

Što učiniti ako ipak dobiješ opekline?

Priušti si hladnu kupku ili nježno tuširanje. U slučaju da se odlučiš za kupku u kadi, najbolje je ući u malo hladniju vodu, ali ne toliko hladno da cvokoćeš zubima. Lagano opuštanje od 10-20 minuta u hladnoj vodi ublažiti će bol i spriječiti još veću iritaciju. I pod tušem namjesti sličnu temperaturu vode, ali mlaz mora biti vrlo blag, inače ćeš prouzročiti još veću bol.

Upotrijebi anti-upalnu kremu ili gel. Određene masti sadrže aloe veru, kortizon i druga ublažavajuća sredstva, koja su pogodna za kožu nadraženu od sunca. Gelove i losione s aloe verom možeš pronaći u bilo kojoj apoteci ili supermarketu. Za primjenu na oštećenim dijelovima kože naneseš pomoću vrhova prstiju i lagano utrljaš tvar. Gel nemoj utrljati kao što bi to učinio s normalnim losionom – gornji sloj opekline treba ostati vlažan, jer na taj način spriječavaš da se koža osuši i počne još više svrbiti i peči.

Pripremi hladne obloge. Navlaži krpu ili bilo koji drugi komad tkanine u hladnoj vodi i stavi ga na zahvaćeno područja na 20-30 minuta. Oblog ponovno namoči toliko da bude ugodno hladan.

Zaštiti oštećenu kožu s odjećom. U slučaju opeklina trebao bi van izlaziti samo u večernjim satima ili barem u popodnevnim satima, kada sunce nije tako jako. Ako ne možeš izbjegavati izloženost kože suncu, zahvaćena područja trebaju biti prekrivena odjećom i zaštićena s visokim zaštitnim faktorom, kako bi spriječio daljna oštećenja na koži.

Ne zaboravi na hidrataciju. Opekline mogu prouzročiti dehidraciju, pa je izuzetno važno da piješ dovoljnu količinu vode - barem 8 čaša svaki dan.

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe