Top tableti koji će zadovoljiti sve i svakoga!

6.7.2015. 9:16:13

Mnogo se toga promijenilo od vremena u kojima je malotko vjerovao da će verzija laptopa bez tipkovnice ostvariti takvu nenadmašnu popularnost, do danas kada se super brzi i jaki modeli tableta nalaze u gotovo svakom ruksaku. S obzirom na ogroman broj modela koji se trenutno nalazi u ponudi internet trgovina, znamo da ti treba mala pomoć u odabiru. Bez obzira na to tražiš li model sa najboljim omjerom cijene i kvalitete ili neki od premium modela najpopularnijih proizvođača, na jeftinije.hr smo ti pripremili kratak presjek trenutno najpopularnijih modela tableta.

KLIKNI OVDJE JER SE NAJBOLJA PONUDA TABLETA NALAZI NA INTERNETU!

image

1. Apple iPad Air 2

iPad Air 2 ima novi još tanji 9.7-inčni IPS LCD zaslon koji je presvučen antireflektirajućim slojem čime se smanjuje refleksija svjetla za čak 56%, što je itekako korisno pri korištenju na otvorenom. U kućištu je Appleov A8X čip s A8 Motion procesorom pokreta. Touch ID tipka integrira Appleov senzor otiska prsta koji služi za dodatnu sigurnost. Na pozadini je iSight Kamera i 8 MP senzor sa f/2.4 otvorom blende te može snimati video u 1080p kvaliteti. Kod kamere je dodana vrlo korisna burst opcija brzog fotografiranja te mogućnost snimanja usporenog i ubrzanog videa. Integrirana baterija omogućuje standardnih 10 sati surfanja što je doista impresivno s obzirom na jako tanak profil uređaja. Na jeftinije.hr možeš pogledati ponude internet trgovina za WiFi i WiFi + LTE varijante iPada Air 2 s 16, 64 i 128 GB podatkovnog prostora.

2. Samsung Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S predstavlja novu liniju Android tableta temeljenih na Galaxy S liniji pametnih telefona, a glavni adut mu je Super AMOLED zaslon u rezoluciji 1600 x 2560. Osim odličnog displaya i samo 6.6 mm tankog kućišta, može se pohvaliti i octa-core Exynos 5420 čipom, moćnim Snapdragon 800 procesorom i 3 GB RAM-a. Na stražnjem dijelu ima 8 MP kameru, a naprijed 2.1 MP kameru za video chat. Unutar kućišta je i baterija kapaciteta 7900 mAh. Poput smartphonea Galaxy S5 ovaj tablet dolazi i s senzorom otiska prsta u Home tipci. Pokreće ga Android KitKat i Samsungovo Magazine UX korisničko sučelje prilagođeno zaslonima tableta. Za pohranu podataka postoji verzija s 16 ili 32 gigabajta interne memorije, a obje možeš potražiti u ponudi internet trgovina na portalu jeftinije.hr. Za razliku od iPada, Glalaxy Tab S je moguće proširiti memoriju MicroSD karticama kapaciteta do 128 gigabajta. Zahvaljujući maloj masi od 465 grama izuzetno je lagan za nošenje.

3. Sony Xperia Z3 tablet Compact

Xperia Z3 Tablet Compact ima 8-inčni Full HD (rezolucije 1200 x 1920 ) TRILUMINOS zaslon s Live Colour LED tehnologijom, a unutrašnji hardware dijeli s Xperiom Z3 pa ga pokreće Snapdragon 801 s 3 GB RAM-a i 16 GB proširivog podatkovnog prostora. Opremljen je s 8.1 MP kamerom straga i 2.2 MP kamerom sprijeda, te ima bateriju kapaciteta 4500 mAh koja omogućuje 13 sati reprodukcije videa u visokoj razlučivosti. Jedne od glavnih prednosti su mu tanko kućište debljine samo 6.4 mm i masa od samo 270 g, te zaštita od prodora vode i prašine po IP65/68 certifikatu. Jedini je tablet s PS4 Remote Playem2 pomoću kojeg se Xperia Z3 Tablet Compact može koristiti kao zaslon za upravljanje igrama na PS4.

4. Lenovo tablet Yoga 2

Lenovo tablet Yoga 2 prilagođava se korisniku sa četiri različita položaja za rad i igru -  postolje, nagnuti, držeći, i obješeni, a pored toga glavne značajke modela odnose se na 2GB radne memorije, Intel Atom procesor i 18 satno trajanje baterije sa samo jednim punjenjem. Sa prednje strane tableta nalazi se 1.8MP HD kamera i dva stereo zvučnika dok je na poleđini ugrađena 8MP kamera sa automatskim fokusom. Tablet je težak 619 grama, a podržava velike opcije povezivanja - 4G LTE za ultra-brze mobilne podatke (opcionalno) i dual band WiFi za stabilnim vezama na većim udaljenostima.

5. Microsoft Surface Pro 3

Microsoft Surface Pro 3 je u stvari istovremeno i tablet i prijenosno računalo, u trenu se može pretvoriti u jedno i u drugo. Ima 12-inčni ClearType zaslon rezolucije 2160 x 1440 što omogućuje solidnih 216 ppi i omjer stranica 3:2. Na Surface Pro 3 tabletu predinstaliran je Windows 8.1 operativni sustav, te se može odabrati Intel Core i3, Core i5 ili Core i7, kao i raspon RAM memorije od 4 do 8 GB, te prostor za pohranu podataka od 64 do 512 GB koji je proširiv je microSD karticama. Novi Surface Pro 3 čak je 100 grama lakši od prethodnika i teži 800 grama. Ovaj tablet ima 2 kamere, prednju i stražnju, a obje imaju 5MP te mogućnost snimanja u FullHD rezoluciji (1080p). Zvučnici sa prednje strane glasniji su za 45% od prošlog modela Surface Pro 2. S njim ćeš dobiti i Surface Pen, digitalna olovka koja često zna biti vrlo korisna.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe