Protok sadržaja na TV-u s aplikacijom Cloud Explorer

8.12.2014. 13:20:48

Pametni televizori s Android sustavom preko aplikacije Cloud Explorera omogućavaju jednostavno dijeljenje sadržaja s prijateljima. Televizori tako više nisu ograničeni samo na TV sadržaj, nego nude bezbroj mogućnosti za zabavu i razmjenu.

image

Cloud Explorer je aplikacija preko koje se možemo spojiti na naš Dropbox račun. Ako na svom računalu još uvijek nemaš otvoren ovaj račun, možeš ga izraditi u samo nekoliko vrlo jednostavnih koraka. Prednost korištenja Dropbox je omogućen pristup interaktivnoj memoriji u oblaku, gdje možeš pohraniti svoje datoteke.

Nakon što si instalirao Dropbox na svoje računalo, imaš mogućnost automatske sinkronizacije datoteka iz odabrane mape na svom računalu s oblakom Dropbox Cloud. Datoteke iz te mape, odmah nakon sinkronizacije, možeš reproducirati na svim uređajima koji su izravno ili neizravno povezani s Dropbox sustavom. To znači da na svom televizoru možeš pokrenuti aplikaciju Cloud Explorer, s kojom pristupaš podacima na Dropbox računu i odmah sav sadržaj imaš dostupan na velikom ekranu.

S takvim pametnim povezivanjem štedimo vrijeme kada želimo pokazati svojim prijateljima slike sa putovanja, ili ako nam oni žele pokazati video sa zadnje zabave. To je, dakle, daleko najjednostavnije rješenje, jer za prijenos ili reprodukciju datoteka ne trebaju ti mediji za pohranu podataka ili medijski server u kućnoj mreži. Trebamo ti samo širokopojasna internet veza, preko koje povežeš uređaje koji se spajaju na oblak. Pametni televizori s Android sustavom imaju već ugrađen Wi-Fi,, tako da je povezivanje s kućnom mrežom vrlo jednostavno i brzo.

Možda je pomalo neshvatljivo kako koristiti takav program na TV-u, jer smo navikli koristiti ga na računalu. No, navigacija je vrlo jednostavna, jer pametni televizori imaju pametni daljinski upravljač. S njim možeš jednostavno koristiti tipke sa strelicama za pomicanje i odabiranje izbornika unutar aplikacije. U slučaju pametnih televizora, Android se pobrinuo da naše iskustvo upravljanja bude jednostavno i ugodno!

Više informacija možeš naći ovdje ili na Facebooku Philips Hrvatska.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe