Kupnja opreme za kućno kino

18.1.2012. 13:14:29

Kućno kino je sjajan način da u toplini svog vlastitog doma možeš uživati gledajući filmove, a da se osjećaš kao da sjediš u kino dvorani. Naravno, za to je potrebno imati dobru i kvalitetnu opremu koja će omogućiti dobru sliku i posebno dobar zvuk cijelog sustava!

image

Prva stvar koju moraš napraviti prije kupnje kućnog kina je odrediti količinu novaca koje misliš potrošiti. To je vrlo važno jer kućno kino može koštati dobrih 800 kn ili više. Sjeti se, međutim, da cijena ovisi i o kvaliteti kućnog kina. Vrlo važan je i prostor u kojeg planiraš staviti kućno kino, kao i pravo osvjetljenje u sobi. A možda i najvažnija komponenta je, naravno, dovoljno velik LCD zaslon.

Ako ne pripaziš na sve to, kupnja kućnog kina je besmislena i nećeš dobiti ugođaj i kvalitetu gledanja kakvu bi trebao imati. Još jedna važna stvar je player, a također je važan i izbor zvučnika. Zvučnici moraju biti visoke kvalitete, to se posebno odnosi na lijeve i desne prednje zvučnike, koji su najvažniji.

Zvučnici različitih proizvođača imaju različite karakteristike i snagu, a veliki faktor prilikom kupnje je cijena. Razmisli kakvu kvalitetu očekuješ od zvučnika i koliko si spreman platiti za njih, te onda u tom rasponu cijena potraži ono što bi bilo nabolje za tebe. Dobri zvučnici za kućno kino mogu napraviti veliku razliku i trebali bi biti pravilno raspoređeni u prostoriji.

Kućno kino se obično kupuje u kompletu koji uključuje DVD player. Prouči njegove tehničke karakteristike i formate koji su podržani. DVD playeri su vrlo pristupačnih cijena te mogu varirati po obliku, veličini i boji, a svaki ima USB priključak. Kod njih obično vrijedi pravilo da što više novaca platiš, više funkcija i mogućnosti dobiješ. Projektor je još jedan popularan dio elektronike koji možeš dodati u svoje kućno kino.

Projektori će ti omogućiti gledanje filmova na velikom ekranu, a najnoviji projektori također imaju mogućnost gledanje filmova u 3D tehnici. Također možeš birati između projektora namijenjenih prvenstveno za igranje igara ili gledanje sportskih događaja.

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe