Iskoristi stare gume nekako drugačije!

8.8.2014. 14:33:20

Svake godine, u vrijeme kada je potrebno zamijeniti ljetne gume sa zimskim i obrnuto, čujemo upozorenja mnogih stručnjaka kako je važno da je naše vozilo opremljeno kvalitetnim i neistrošenim gumama. Sigurnost u vožnji mora, naravno, biti na prvom mjestu, ali nedostatak toga je da se u garaži tijekom godina nakupi puno iskorištenih guma. Što možeš učiniti s njima? Umjesto bacajući ih, jednostavno ih pretvori u nešto korisno!

image

Jesu li tvoje gume dotrajala i više nisu sigurne? KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PONUDU SVIH LJETNIH GUMA!

Prvo, skupi sve stare gume na hrpu da vidiš što sve imaš na raspolaganju. Pažljivo ih očisti četkom i deterdžentom, te se pobrini da nestane sva prljavština. Kad su gume čiste, vrijeme je da promijene svoj izgled, da više ne podsjećaju na gumu. Obojaj ih s bijelom bojom koja je temelj za daljnju obradu, a zatim uzmi u ruke sprejeve u omiljenim bojama i uhvati se posla!

Ako tvom domu nedostaje prostora za pohranu, možeš od starih guma na jednostavan način raditi nekakvu košaru. Osim obojane gume, potrebna ti je još drvena daska koju s pilom izrežeš tako da kasnije bude poklopac na vrhu gume. Izrezani poklopac obradi s finim brusnim papirom, a zatim ga obojaj. Kada je poklopac suh, izbuši dvije rupe kroz koje provučeš konop tako da dobiješ praktičnu ručku za dizanje poklopca. Obojane gume stavi jednu na vrh druge (na primjer 2-3 gume) i poveži ih s jakim ljepilom. I to je to, jedinstvena "košara" je spremna!

Obojanu staru gumu može pretvoriti u jedinstveni tabure za dnevni boravak. Slično kao kod košare, izreži dvije drvene okrugle ploče, koje odgovaraju veličini gume. Kupi kotače koji se okreću (najbolje 4 komada) i sa bušilicom montiraj na donju ploču, koju s jakim ljepilom učvrstiš na dno gume. Drugu drvenu ploču obloži s mekanom spužvom, prekrij s tkaninom u odgovarajućoj boji, a zatim učvrsti na vrh obojane gume. To nije tako teško, zar ne?

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe