Otiđi na godišnji odmor najbržim i najekonomičnijim putem!

13.7.2015. 14:26:31

Želiš što brže i što sigurnije otputovati na godišnji odmor? Onda ti je potreban kvalitetan GPS uređaj koji će te voditi najboljim putem. Pripremili smo prijedloge GPS uređaja koji odgovaraju svim ukusima, bez obzira da li preferiraš Garmin ili trebaš uređaj koji se može koristiti i na biciklu. Brzo pronađi svoju omiljenu navigaciju i usput provjeri neke praktične savjete za kupnju.

PRIJE KUPNJE PROVJERI OVA 4 NAVIGACIJSKA UREĐAJA I ODABERI KOJI TI SE NAJVIŠE SVIĐA:

image

1. GARMIN nüvi 2597LMT u Centro.hr 1.527,85 kn

Ako želiš siguran izbor, preporučujemo ti GPS navigaciju Garmin nüvi 2597LMT koja je po broju pretraživanja na našim stranicama na samom vrhu. Uređaj impresionira s jasnim zaslonom dijagonale 12,7 cm, visoke rezolucije, čija se orijentacija može staviti u portret ili pejzaž za ugodnije korištenje. Tu je i primanje prometnih informacija kako bi izbjegao zagušenja i zastoje na cesti, te funkcija Garmin Real Directions koja te obavještava o blizini usluga kao što su restorani, bolnice, benzinske postaje i sl. Dodatna prednost je Garmin Express, s kojom je nüvi uvijek ažuriran.

2. TomTom Start 25M Central Europe u Conrad 1.224,00 kn

Ne možeš pogriješiti ni odabirom GPS navigacije renomiranog branda TomTom - uređaj Start 25M pruža ti mogućnost 2D i 3D prikaza i nudi pregledan 5-inčni zaslon osjetljiv na dodir i 2-godišnje jamstvo. S njim dolaze i karte srednjoeuropskih zemalja te je zajamčena doživotna besplatna nadogradnja karata. TomTom navigacija također ima utor za microSD memorijske kartice, a u paketu se nalaze detaljne upute, držač, USB kabel i USB auto punjač.

3. MIO SPIRIT 6900 LM Full Europe u Svijet Medija 799,00 kn

Nova serija MIO cestovne navigacije oznake SPIRIT 6900 LM, vrlo je jednostavna za korištenje uz 5" LCD zaslon osjetljiv na dodir. Ima integrirane karte cijele Europe uključujući, naravno, i Hrvatsku. Uz navigaciju dobiješ doživotnu besplatnu nadogradnju karata cijele Europe. Uređaj posjeduje informacije o brzini, izgovor imena ulica, doživotnu besplatnu nadogradnju sigurnosnih kamera, AV ulaz, planer puta, opcija "pronađi moj auto", vodić za tunele...Glasovno navođenje i izbornik su na Hrvatskom jeziku.

4. Ručni GPS uređaj GARMIN eTrex 30 + AdriaTopo XL u Svijet Medija 1.799,00 kn

Redizajnirana eTrex serija ima izrazito pristupačno korisničko sučelje, impresivnu ergonomičnost i proširenu memoriju za karte omogućujući ti da jednostavnije no ikad prije istražiš nepoznato – bilo da planinariš novom stazom, kampiraš s djecom ili imaš prvi susret s Geocaching-om. Ovaj ručni GPS ima opciju fotonavigacije, barometarski visinomjer, 3-osni elektronički kompas, bežićni prijenos podataka. Sa proširenim 2.2" zaslonom čitljivim na suncu sa 65k boja, autonomijom baterije do 25 sati,  te zadržavajući svoju već od prije poznatu robusnost i izdržljivost, eTrex serija je više nego poželjna. Uređaj dolazi sa kartom Adriatopo u kompletu.

 

Kako odabrati GPS uređaj?

Prije nego se odlučiš na određenu marku ili model GPS uređaja, razmisli o načinu upotrebe – za što, kada i koliko često planiraš koristiti uređaj. Vrlo važan kriterij je raspoloživost odgovarajućih karata, s dovoljno velikim popisom zemalja, ali također moraš uzeti u obzir kakve ceste uključuje pokrivenost.

Prije kupnje GPS uređaja razmisli da li ti je potreban samo za auto ili će ti navigacija dobro doći i kad budeš išao pješice, na primjer, dok istražuješ strane gradove ili dok si na biciklu. U potonjem slučaju, najvažniji kriterij za odabir je kompromis između praktičnosti uređaja i veličine zaslona, na kojem bi karte i podaci trebali biti dovoljno pregledni. Ako se odlučiš za GPS uređaj za automobil, možeš odabrati veći zaslon koji omogućuje jednostavnije upravljanje na dodir i jednostavan pregled podataka.

Provjeri i mogućnost nadogradnje karata i baze podataka kao i dodatne mogućnosti uređaja kao što su informacije o auto kampovima, golf igralištima, skijalištima, stanje na cestama itd.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe