Više ti nikada neće pomanjkati prostora u autu

14.7.2015. 8:20:11

Kad se pakiraš za odlazak na godišnji odmor uvijek ti ponestane prostora u automobilu? Ove godine će biti drugačije, jer smo ti pripremili pregled kvalitetnih krovnih kutija, koje pružaju dodatni prostor za bezbrižni odmor. Pogledaj također naše prijedloge za nosače bicikla za one koji žele aktivniji odmor.

PRIJE KUPNJE PROVJERI OVE 4 KROVNE KUTIJE I NOSAČE ZA BEZBRIŽAN ODMOR!

image

1. krovna kutija Thule Motion 600

Kao što bi rekli mnogi zadovoljni korisnici, s krovnom kutijom Thule jednostavno ne možeš pogriješiti. Kutija Motion 600 nudi moderni i aerodinamični dizajn, opremu i obilje volumena od 350 l. Za jednostavnu uporabu ima obostrano Dual-Side otvaranje s kojim je korištenje mnogo lakše nego s drugim manje kvalitetnim kutijama. Za sigurnost sadržaja kutije pobrinut će se više točaka centralnog zaključavanje, a montaža krovne kutiuje na nosače vrlo je jednostavna uz pomoć Power-Click sistema.

 

2. krovna kutija Modula Travel Exclusive 370 Bianco

Ako si u potrazi za malo povoljnijom cijenom, dobar izbor bi bio krovni prtljažnik Modula Travel Exclusive 370 Bianco, koji se može pohvaliti modernim elegantnim dizajnom, visokom kvalitetom i izdržljivošću. Idealan je za sva godišnja doba, sportske i obiteljske aktivnosti. Presvučen je slojem otpornim na UV zrake, izrađen od izdržljivog materijala polystirol s anti-shock funkcijom, ima praktičan mehanizam otvaranja s obje strane te kapacitet od 370 litara. Maksimalno opterećenje je 75kg prtljage.

 

3. krovni nosač bicikla Thule Euroride 940

Vrlo funkcionalan nosač bicikla koji ispunjava sve osnovne potrebe za 2 bicikla. Ima sistem ručnog nagibanja za pristup prtljažniku čak i kad su natovareni bicikli. Ručka za brzu montažu pričvršćuje nosač na kuku za vuču u samo nekoliko poteza. Opremljen je s pomičnim držačima kotača s mekim trakama te stabilne držače rame za okvire bicikala (do 70 mm). Nosač se može zaključati za kuku za vuču, a bicikl se zaključava Thule bravicom. Maksimalna ukupna težina je 36kg.

 

4. krovni nosač bicikla Thule Proride 591

Krovni nosač bicikla Thule ProRide elegantno je rješenje za jednostavan transport bicikla na krovu. Moderan i funkcionalan dizajn ključ je novog Thule ProRide. Novi samopodešavajući držač rame bicikla omogućuje jednostavno montiranje i skidanje bicikla sa krova automobila. Kada se smjesti u ležište za kotač, bicikl automatski sjeda u okomiti držač rame. Praktična prilagodba i zaključavanje pomoću kotačića na okretanje u visini krova. Kada je držač rame podešen, bicikl je fiksiran i dobro učvršćen. Trake s brzim otpuštanjem drže kotače čvrsto na mjestu te su prilagodljivi različitim dimenzijama kotača.

 

Znaš sve o sigurnom korištenju krovne kutije? Izbjegni najčešće pogreške!

- Imaj na umu da su se vozne karakteristike automobila zbog instaliranih krovnih kutija malo promijenile, tako da dodatni oprez nikada nije suvišan. Vozilo je osjetljivije na bočni vjetar, pa je potrebno prilagoditi brzinu.

- Kutiju na krov moraš pričvrstiti potpuno horizontalno i paralelno s cestom. Inače bi mogao imati problema s silom uzgona

- Posebnu pažnju posveti postavljanju krovnog nosača, na kojeg stavljaš kutiju. Između prednje i stražnje poprečne šipke mora biti adekvatna udaljenost.

- Prije nego kreneš na put obavezno provjeri da li je kutija dobro pričvršćena na krovni nosač, a na dužim rutama, pregled obavi prilikom zaustavljanja.

- Imaj na umu da se zbog instalacije kutije visina vozila povećava, tako da moraš pripaziti prilikom vožnje ispod drveća i ulaska u niske garaže.

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe